Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Γιάννης Σηφάκης : Η Πέλλα μπήκε για τα καλά στο προσκήνιο – Επισιτιστική στο ροδάκινο – Διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης


Γιάννης Σηφάκης :  Η Πέλλα μπήκε για τα καλά στο προσκήνιο – Επισιτιστική στο ροδάκινο – Διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μεγαλύτερων ποσοτήτων επισιτιστικής
Συμφωνία ΟΠ και συνεταιρισμών Πέλλας ( μέσω του ΣΕΑΣ) και ΟΠ Ημαθίας για την κατανομή των ποσοτήτων δωρεάν διάθεσης ροδακίνων σε ευπαθείς ομάδες αντί του Ρώσικου εμπάργκο για πρώτη φορά από την εκκίνηση της επισιτιστικής πριν 3 χρόνια. Συγκεκριμένες ποσότητες θα οδηγηθούν στην επισιτιστική από την Πέλλα. 
Ετοιμάστηκε ο φάκελος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ειδικό πρόγραμμα για τα ροδάκινα για να δοθεί στρεμματική ενίσχυση στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδακίνων. 
Το Υπουργείο ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γενναία αύξηση των ποσοτήτων επισιτιστικής για το ροδάκινο. 
Ξεκίνησε δυναμικά η δωρεάν διάθεση ροδακίνων σε ευπαθείς ομάδες στην Πέλλα. Ήδη 500 τόνοι ροδακίνων από την Πέλλα έχουν διατεθεί στην επισιτιστική και ετοιμάζονται οι επόμενες αποστολές.
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου η σύσκεψη Πέλλας – Ημαθίας με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεκινήσει το πρόγραμμα για το 2017.
Οι αγρότες ζητούν ποσότητες επισιτιστικής από τους 2000 τόνους που μπορεί να διαθέσει το Υπουργείο με απόφαση τους να διατεθούν στο ροδάκινο. 
Ο βουλευτής που ξεκίνησε πέρσι την προσπάθεια οργάνωσης των αγροτών της Πέλλας για να μπουν στα προγράμματα ( με πρώτο το πρόγραμμα επισιτιστικής λόγω του εμπάργκο) παρακολουθεί πολύ στενά σε πολύ καλή συνεργασία με όλες τις ΟΠ της Πέλλας την προώθηση του προγράμματος και την πορεία του φακέλου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...