Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Γιάννης Σηφάκης : Οι αποφάσεις του Υπουργού για το επιτραπέζιο ροδάκινο μετά από μεγάλη σύσκεψη


Γιάννης Σηφάκης :  Μεγάλη σύσκεψη του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου με βουλευτές, Ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης και Λάρισας για την επισιτιστική και για την διεκδίκηση στήριξης του επιτραπέζιου ροδάκινου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Την άλλη βδομάδα η Υπουργική Απόφαση για επισιτιστική και χυμοποίηση
Διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησης των ποσοτήτων επισιτιστικής και (με στοιχειοθέτηση της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών) διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης απευθείας στον παραγωγό.  
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28.06.2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεγάλη σύσκεψη με συμμετοχή βουλευτών Πέλλας και Ημαθίας, οργανώσεις παραγωγών και συνεταιρισμούς Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης και Λάρισας με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υφυπουργό Πέτρο Κόκκαλη.
Οι αποφάσεις του Υπουργού είναι οι ακόλουθες: 
1. Υπογράφεται την επόμενη βδομάδα η Υπουργική απόφαση για την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διάθεσης νωπών ροδακίνων και χυμοποίησης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για την περίοδο 01/07/2017 έως 30/06/2018. Θα δίδεται η δυνατότητα χυμοποίησης ποσοτήτων ως το 50% των συνολικά διαθέσιμων
2. Επικυρώνεται από το Υπουργείο η κατανομή ποσοτήτων επισιτιστικής ανάμεσα στις οργανώσεις των 4 Νομών με τον τρόπο που οι ίδιες οι οργανώσεις έχουν συνεννοηθεί μετά από δημοκρατικές διαδικασίες.
3. Θα κατανεμηθούν οι 2000 επιπλέον τόνοι που είναι στην ευχέρεια του Υπουργείου που θα διατεθούν με τρόπο που το επιτραπέζιο ροδάκινο να πάρει το συντριπτικό ποσοστό λόγω του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει στην διάθεση του. 
4. Ήδη ετοιμάστηκε ο φάκελος για την διεκδίκηση στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 15 Ιουλίου σημαντικής αύξησης των ποσοτήτων επισιτιστικής βοήθειας. Ακόμη στοιχειοθετείται η μείωση εισοδήματος για να διεκδικηθεί στρεμματική ενίσχυση των παραγωγών. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...