Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

"Αδέσποτα, κτηνιατρεία, εθελοντές, Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας" - Του Γιάννη Αραμπατζή

Richard Ansdell

Γεγονός 1ο: Στην Αριδαία λειτουργεί Δημόσιο Κτηνιατρείο.
Γεγονός 2ο: Η Αριδαία και τα χωριά της ασφυκτιούν από αδέσποτα σκυλιά.
Γεγονός 3ο: Ο Δήμος Αλμωπίας είναι από το Νόμο επιφορτισμένος με την ευθύνη των αδέσποτων ζώων.

Θα περίμενε κανείς, ο Δήμος Αλμωπίας να έχει Υπηρεσία περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων και το Δημόσιο Κτηνιατρείο να αναλαμβάνει ως μέρος των καθηκόντων του τις απαραίτητες στειρώσεις, νοσηλείες, αποπαρασιτώσεις και λοιπές φροντίδες των ζώων αυτών..., όμως τίποτε από τα παραπάνω βεβαίως συμβαίνει.
Ο Δήμος δεν διαθέτει Υπηρεσία αδέσποτων ως όφειλε και ο Δημόσιος Κτηνίατρος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει να προσφέρει τις απαιτούμενες φροντίδες υγείας στα ζώα αυτά ενώ παράλληλα θεωρεί ότι άρρωστα ζώα θα μόλυναν τις εγκαταστάσεις του Δημόσιου Κτηνιατρείου.
Λογικό... Είναι σε όλους μας γνωστό ότι οι ασθενείς μολύνουν τα Νοσοκομεία και δεν θα έπρεπε να περνάνε άρρωστοι άνθρωποι ούτε έξω από αυτά.

Any way... η φύση απεχθάνεται το κενό και το κενό του Δήμου και τις ευθύνες που του αναλογούν αλλά ποτέ του δεν ανέλαβε, ήρθε να καλύψει ένας ταλαίπωρος σύλλογος εθελοντών, και την ανεπάρκεια και απροθυμία του Δημόσιου Κτηνιάτρου ήρθαν και κάλυψαν ιδιώτες κτηνίατροι, με το ανάλογο φυσικά κόστος.
Με τον παχυλό μισθό όμως που λαμβάνει κάθε μήνα ανελλιπώς, τις ασφαλιστικές και φορολογικές του εισφορές λογιστικά τακτοποιημένες και τα έξοδα λειτουργίας του γραφείου του τακτοποιημένα επίσης, ο Δημόσιος Κτηνίατρος κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 150.000 το χρόνο... και μπορεί να λέω και λίγα.
Αν δίναμε σε μια ιδιωτική επιχείρηση 150.000 ευρώ το χρόνο, μέσα σε δύο με τρία το πολύ χρόνια δεν θα υπήρχε ούτε ένα αδέσποτο ζώο στην πόλη και σίγουρα πάντως ούτε ένα άρρωστο και αφρόντιστο ζώο και θα μας περίσσευαν από εκεί και έπειτα και ένας σκασμός λεφτά να εφοδιάσουμε με σύγχρονα μηχανήματα και ασθενοφόρα το Κέντρο Υγείας της Αριδαίας.

Τόσο απλά...









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...