Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Η πρώτη συνάντηση του Εκπαιδευτικού Βιωματικού σεμιναρίου Πρόληψης και Προαγωγής της προστασίας του παιδιού της Ομάδας γονέων Προμάχων-Γαρεφείου


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Εκπαιδευτικού Βιωματικού σεμιναρίου Πρόληψης και Προαγωγής της προστασίας του παιδιού της Ομάδας γονέων Προμάχων-Σωσάνδρας.
Το σεμινάριο διοργανώνεται κατόπιν ενεργειών του διδακτικού προσωπικού του Παιδικού σταθμού Προμάχων και την υλοποίησή του έχει αναλάβει το κέντρο πρόληψης "ΟΡΑΜΑ" του υπουργείου υγείας, με συντονιστή τον ψυχολόγο Χρήστο Τραμποσίνη.
Οι εννέα συνολικά συναντήσεις, θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο Κέντρο Νεότητας του χωριού στις 10.00 π.μ. μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.
Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, τέθηκαν οι στόχοι του σεμιναρίου και στον εισαγωγικό διάλογο μίλησαν όλοι οι συμμετέχοντες για την οικογενειακή τους κατάσταση και για τις προσδοκίες τους από την σημαντικότατη αυτή διοργάνωση.
Θεσπίστηκαν από κοινού οι κανόνες αυτών των συνεδριών (Εχεμύθεια-Σεβασμός-Κατανόηση-Συνέπεια) και συνεχίστηκε το πρόγραμμα κεκλεισμένων των θυρών, μιας και οι συναντήσεις αυτές διέπονται από το αυστηρό προσωπικό απόρρητο, συζητώντας για τις ανάγκες του παιδιού και τις προσδοκίες των γονέων από τα παιδιά τους.
Στις επόμενες συναντήσεις υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα όπως τα συναισθήματα των παιδιών και η αναγνώρισή τους, οι βοηθητικοί τρόποι επικοινωνίας με αυτά, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, όρια και κανόνες στην οικογένεια, επιθετικότητα και κακοποίηση, αρνητικές συμπεριφορές, ζήλεια, ύπνος, εξαρτήσεις, απώλεια, διαχείριση άγχους κ.α.
Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για την Τετάρτη 15/11/2017 και μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...