Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΗΣ


Η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Σκύδρας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της,  στις κινητοποιήσεις  των μαθητών, του Λυκείου- Γυμνασίου Καλής, που αγωνίζονται για την κάλυψη των κενών, σε βασικές ειδικότητες καθηγητών (φιλολόγων, φυσικού, μαθηματικού κα), τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται, αν και πέρασαν, δύο και πλέον μήνες, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 
Αποδεικνύεται, έτσι, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι υποσχέσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης για μια χρονιά χωρίς ελλείψεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι οι διακηρύξεις για το «τέλος των μνημονίων» και την επιστροφή στην κανονικότητα, δεν αποτελούν παρά επικοινωνιακό τρικ, όσο παραμένουν σε ισχύ οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι.
Αποδεικνύεται, επίσης, ότι τα σχολεία του Δήμου Σκύδρας αντιμετωπίζουν, σε γενικές γραμμές, τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και της υπόλοιπης χώρας και δεν αρκούν κάποιες συντηρήσεις των υποδομών και των κτηρίων, για να παρομοιάζονται, από την δημοτική αρχή, με «κολέγια».
Επιπρόσθετα,  η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που ενισχύει παραπέρα τον χαρακτήρα του σχολείου ως "σκληρού εξεταστικού κέντρου", με νέες εξετάσεις τύπου πανελλαδικών, στη Γ’ Λυκείου, με περιορισμό των επιλογών των μαθητών στο μηχανογραφικό, θέτει, ακόμα πιο νωρίς και επιτακτικά, εμπόδια και διλήμματα στους μαθητές και στις οικογένειες τους.
Στο πλαίσιο αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους μαθητές και απαιτούμε εδώ και τώρα:
Άμεση κάλυψη των κενών του Λυκείου- Γυμνασίου Καλής σε εκπαιδευτικούς. Καμία διδακτική ώρα χαμένη.
Κάλυψη των κενών, σε πανελλαδικό επίπεδο, με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών . Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι - αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης τους.
Κάλυψη όλων των αναγκών και  των δικαιωμάτων των μαθητών, που σχετίζονται με τη μορφωτική διαδικασία (δωρεάν και ασφαλείς μετακινήσεις, σίτιση κ.λ.π).
“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ”
                                                   Κανάκης  Μάνος
                                              Δημοτικός Σύμβουλος 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...