Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Ιστορικά ντοκουμέντα για Προμάχους και Καρατζόβα των αρχών του 1900


Φάκελλος-έκπληξη από μακρινό φίλο με ένα μάτσο ιστορικά έγγραφα ντοκουμέντα των αρχών του 1900, τα οποία καταδεικνύουν την Εθνική συνείδηση των Προμαχιωτών και την καταδυνάστευσή τους από Βούλγαρους, Σέρβους και Συμμάχους....
Με μια προσεκτική ματιά στα ντοκουμέντα, φαίνεται ξεκάθαρα η δίψα των προγόνων μας για αποτίναξη του ξένου ζυγού και η αναμφισβήτητη Ελληνική, ορθόδοξη συνείδηση....

Ευχαριστούμε τον εκ Λουτρακίου Αλμωπίας καταγόμενο εκπαιδευτικό κύριο Νίκο Βόλτση, για την γενναιόδωρη χειρονομία  του να μας παραχωρήσει τα σπάνια έγγραφα τα οποία αποτελούν ένα μικρό δείγμα της ιστορίας του τόπου μας.


Αναφορά των κατοίκων του Μπαχόβου προς τον Νομάρχη Πέλλης(29 Αυγούστου 1917)


Περί συμπεριφοράς των Σέρβων Εν Καρατζόβη (31 Αυγούστου 1917)                             Προς τον υπουργόν επί των εξωτερικών (5 Νοεμβρίου 1917)

  Προς τον υπουργόν των εξωτερικών περί συμπεριφοράς των Σέρβων (24 Δεκεμβρίου 1917)


              Αναφορά κυβερνητικού αντιπροσώπου Θεσ/νίκης-Πέλλης (5 Δεκεμβρίου 1917)


                            Αναφορά περί προπαγάνδας και προσηλυτισμού (24 Ιουλίου 1918)
                           Επιστολή κατοίκων Μπαχόβου προς τον Δεσπότη (25 Ιουλίου 1905)

        Παράκληση  κατοίκων Μπαχόβου προς τον Δεσπότη για βοήθεια (7 Αυγούστου 1905)
"Η χρήση των καταλόγων αρχειακού υλικού που διαθέτει η Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου ΥΠΕΞ είναι ελεύθερη. Η αναζήτηση γίνεται μέσω της μηχανής αναζήτησης που λειτουργεί στη διαδικτυακή σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Η εκτύπωση ή ψηφιακή αποθήκευση αποτελεσμάτων αναζήτησης μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου επιτρέπεται μόνο για προσωπική χρήση του ερευνητή. Η με οιοδήποτε μέσο περαιτέρω αναπαραγωγή, διανομή ή εμπορική χρήση των αποτελεσμάτων αναζήτησης μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου, χωρίς τη γραπτή άδεια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου, δεν επιτρέπεται"

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...