Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Προστασία των μελισσών και επικονιαστών στην ΠΕ Πέλλας



Έδεσσα, 5 Μαρτίου 2020

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή για την προστασία των μελισσών και επικονιαστών στην ΠΕ Πέλλας

Η προστασία των μελισσών και υπολοίπων επικονιαστών είναι ζωτικής σημασίας για τις αγροτικές καλλιέργειες και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση. Παράλληλα, το μέλι αποτελεί ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, απαραίτητο για την καλή υγεία των ανθρώπων. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δραστηριοποιούνται πολλοί μελισσοκόμοι οι οποίοι παράγουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες μελιού, με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία, με κύριο και συμπληρωματικό εισόδημα.

Ενόψει της εαρινής καλλιεργητικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής απευθύνει έκκληση προς όλους τους καλλιεργητές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να συνεργαστούν για την προστασία των μελισσών και υπολοίπων επικονιαστών από τους ψεκασμούς με φυτοφάρμακα κατά τη περίοδο της ανθοφορίας. Είναι γνωστό ότι καλλιέργειες όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, κεράσια, μήλα, αμύγδαλα, ακτινίδια, δαμάσκηνα, αχλάδια, ηλίανθος, ελαιοκράμβη κ.α, έχουν μεγάλη ανάγκη για επικονίαση από έντομα, ώστε να επιτύχουν υψηλές αποδόσεις και άριστη ποιότητα καρπών.

Οι παραγωγοί είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι η εφαρμογή των φυτοφαρμάκων (ψεκασμοί) την περίοδο της ανθοφορίας θα  πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, αργά το απόγευμα, όταν δεν πετούν οι μέλισσες, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του κάθε φυτοφαρμάκου καθώς, εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, υπάρχει ο κίνδυνος της απώλειας της παραγωγής λόγω ατελούς καρπόδεσης, η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής καταλήγει στη δήλωσή του: «Να προστατέψουμε τον καλύτερο φίλο του αγρότη που είναι η μέλισσα και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας και στα παιδιά μας ένα από τα πολυτιμότερα δώρα της φύσης: το μέλι».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...