Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο η ομιλία για την άνοια και το Alzheimer.

 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η άνοια είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, η οποία επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η άνοια μας αφορά όλους. Πολλοί συνάνθρωποί μας πάσχουν αλλά και αυτοί που τους φροντίζουν. 

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου ομιλία, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμωπίας,  της Εταιρείας Alzheimer Πέλλας στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας. 

Ομιλητές ήταν η κ. Μάρκου Σοφία, ειδική νευρολόγος και Πρόεδρος της Εταιρείας και η κ. Ράγκου Μαρία, ειδική ψυχίατρος και μας μίλησαν για τη διαφορά άνοιας - προβλημάτων μνήμης, τη θεραπεία και τις εξετάσεις πρόληψης, καθώς και για την ψυχική κατάσταση των φροντιστών, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό εμφανίζουν κατάθλιψη και άγχος.

Με αυτή την εκδήλωση, στόχος μας είναι να ενημερώνονται όλο και περισσότεροι πολίτες του Δήμου μας για την άνοια και το Alzheimer και να προωθήσουμε τη συζήτηση για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες αλλά και όσους τους φροντίζουν.

Στα πλαίσια αυτά συμφωνήσαμε για περαιτέρω συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία.

Ως Δημοτική αρχή ευελπιστούμε στη μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου καθώς είμαστε έντονα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά στη δημόσια υγεία.


 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...