Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Εξαιρούν από τα "βαρέα και ανθυγιεινά" τους δασεργάτες




Επιστολή διαμαρτυρίας στο αρμόδιο Υπουργό, έστειλαν τα μέλη του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης. Διαβάστε την:


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

Θεωρούμε απαράδεκτη , παράλογη και τελείως άδικη την εξαίρεση των δασεργατών από την λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Παραδόθηκε η λίστα των περικοπών στον Υπουργείο σας και οι Δασεργάτες βγαίνουν από τα ΒΑΡΕΑ.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί το όριο ηλικίας

συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια & να μειωθεί η σύνταξη μας κατά 20%.

Όπως ξέρετε η εργασία μας είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Τα ατυχήματα που συμβαίνουν στις δασικές εργασίες είναι συχνά ( θανατηφόρα & μη) βρίσκονται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε όλες τις βιομηχανικές χώρες.

Εργαζόμαστε πολλές ώρες με τα αλυσοπρίονα , σηκώνοντας πολλά ξύλα με μεγάλο βάρος και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα ( μυοσκελετικά) . Επίσης εργαζόμαστε μέσα στα καμένα δάση με 40 βαθμούς θερμοκρασία υπό σκιά & τα πνευμόνια μας αναπνέουν κάθε μέρα το καμένο ξύλο & την μαύρη σκόνη όταν κάνουμε τα αντιπλυμμυρικά έργα.

Κύριε Υπουργέ το επάγγελμα του δασεργάτη έχει όλα τα χαρακτηριστικά των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Το πόρισμα της επιτροπής δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο , ο επαγγελματικός κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος μέσα στο δάσος οι συνθήκες είναι αντίξοες με πολλά εργατικά ατυχήματα που πολλές φορές είναι και θανατηφόρα. Οι δασεργάτες δεν κάνουν αγροτουρισμό μέσα στο δάσος όταν εργάζονται , ας έρθει κλιμάκιο της επιτροπής σας να δει με τι συνθήκες δουλεύουμε.

Ζητάμε την παρέμβαση σας ώστε να αλλάξει η απόφαση της επιτροπής και να ενταχθούμε κανονικά στην νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Αν δεν ενταχθούμε στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ όλοι οι δασεργάτες της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου της Θεσσαλίας θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο σας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα μας.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗΣ ΑΛ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Γ.







ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

1) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΚΙΛΚΙΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΒΡΟΥ

2)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

3)ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ 19 -08-2011

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...