Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οι δηλώσεις της Μέρκελ περί "Μακεδονίας"



Η Γερμανία ως γνωστόν είναι μια από τις δεκάδες (συμμάχους & "εταίρους" μας κατά τα άλλα) χώρες που έχουν αναγνωρίσει την FYROM με το όνομα «Μακεδονία»
- αναγνώριση που έσπευσε να μας υπενθυμίσει, με συνέντευξη της στην κροατική τηλεόραση, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, διευκρινιζοντας παράλληλα ότι για να ενταχθεί η FYROM στην Ε.Ε. θα πρέπει πρώτα να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας. Πώς να επιλυθεί όμως όταν όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας ενθαρρύνουν την αδιαλλαξία του υπερεθνικιστή Γρούγιου;

Στη συνέντευξή της στην κροατική κρατική τηλεόραση (HRT), ενόψει της επίσκεψής της στο Ζάγκρεμπ, πρώτο σταθμό της βαλκανικής περιοδείας της, η κυρία Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ολα τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης. Απλά εξαρτάται από ποιες χώρες πληρούν τα κριτήρια εισόδου. Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο (της ΕΕ) εξαιτίας αυτού του γεγονότος», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μερκελ.

Και συνέχισε: «Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργασθεί με το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, και η "Μακεδονία" να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σύντομα- αλλά, εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες, δεν θα αφαιρέσουμε την προοπτική ένταξης από άλλες χώρες» πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Δείτε το βίντεο:


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...