Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΟ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ...ΒΙΝΤΕΟ!!!

BINTEO: Τρισδιάστατη η Γκουέρνικα του Πικάσο
Τον Ιούνιο του 1937 ο Πάμπλο Πικάσο ζωγράφισε την Γκουέρνικα, μια τοιχογραφία για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου της ίδιας χρονιάς. Στις 27 Απριλίου η Γερμανία πρόσφερε στήριξη στον Franco και μαζί βομβάρδισαν την Γκουέρνικα, μια απομακρυσμένη πόλη στη βόρεια Ισπανία.

Για τους ναζί, η στρατιωτική επέμβαση ήταν μια δικαιολογία για να δοκιμάσουν και το τελευταίο στρατιωτικό υλικό τους, να βομβαρδίσουν τον άμαχο πληθυσμό και να θέσουν την Ισπανία υπό φασιστικό καθεστώς.
Μετά τη βομβιστική επίθεση, η δημοκρατική κυβέρνηση στην άλλη πλευρά του ισπανικού εμφύλιου πολέμου παρήγγειλε στον Πικάσο να δημιουργήσει μια τοιχογραφία η οποία θα εκτίθετο στη Διεθνή Έκθεση του 1937 στο Παρίσι.
Κάπως έτσι έχει η ιστορία του διάσημου αντιπολεμικού πίνακα του Πικάσο ο οποίος τώρα στεγάζεται στο μουσείο Reina Sofía στη Μαδρίτη και προβάλλεται σε τρισδιάστατη μορφή. Πρόκειται για τη δημιουργία της εικαστικού Lena Gieseke, η οποία παρουσιάζει το έργο – ορόσημο του Ισπανού ζωγράφου από μια άλλη προοπτική. Δείτε το βίντεο με τα τμήματα της τοιχογραφίας από μια νέα προοπτική.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...