Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε.


Δύο χρόνια επιπλέον βοήθεια στους φτωχούς της ΕΕ

Η υποστήριξη της Γερμανίας έβαλε τέλος στα εμπόδια

Η βοήθεια προς τους φτωχότερους μέσα στην Ε.Ε., που κινδύνευε να μπλοκαριστεί εξαιτίας διαφωνιών μεταξύ χωρών, πήρε παράταση για τα δύο επόμενα χρόνια, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα υπουργός Γεωργίας Ίλζε Άιγκνερ.

«Επισημάναμε τη βούλησή μας να δεχθούμε πιθανούς συμβιβασμούς», δήλωσε η Άιγκνερ στις Βρυξέλλες. «Είμαστε έτοιμοι για μια μεταβατική λύση για τα δύο επόμενα χρόνια», πρόσθεσε. Η υποστήριξη της Γερμανίας ήταν κρίσιμης σημασίας για να υπάρξει μια λύση στο θέμα.

Η διατήρηση αυτής της βοήθειας προς τις τράπεζες τροφίμων και τα λαϊκά συσσίτια στην Ευρώπη αμφισβητούνταν ως τώρα από έξι κράτη της Ε.Ε. που εξασφαλίζουν από κοινού μια μειοψηφία που μπορεί να μπλοκάρει το θέμα. Πρόκειται για τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, τη Δανία, την Τσεχία και την Ολλανδία. Οι χώρες αυτές αντιτίθενται στο να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς κοινωνικής πολιτικής τα κεφάλαια που διανέμονται βάσει του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αρωγής προς τους Φτωχούς και αντλούνται από τον αγροτικό προϋπολογισμό.

Με την υποστήριξη της Γερμανίας, η μειοψηφία που μπορεί να μπλοκάρει το θέμα δεν υφίσταται πλέον. Όμως η Άιγκνερ υπογράμμισε πως η βούλησή της για συμβιβασμό όσον αφορά τα δύο επόμενα χρόνια εξαρτάται από την εγγύηση ότι καμιά κοινωνική πολιτική δεν θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. μετά το 2014.

Οι χώρες που αρνούνταν ως τώρα, βασίζονται σε μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αποφάνθηκε φέτος ότι το Πρόγραμμα Αρωγής προς τους Φτωχούς, που ιδρύθηκε το 1987, είχε παρεκκλίνει από τον αρχικό στόχο του για αναδιανομή των αγροτικών πλεονασμάτων και το μόνο που κάνει είναι να χρηματοδοτεί αγορές τροφίμων από τον προϋπολογισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ενώ οι αγορές αυτές αφορούσαν μάλλον την κοινωνική πολιτική.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...