Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΡΙΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ...ΑΠΕΡΓΕΙ.


Η ημέρα που το διαδίκτυο θα κάνει την δική του απεργία φαίνεται ότι πλησιάζει.

Εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί η πρόθεση αρκετών ιστότοπων να ''κατεβάσουν ρολά'', αντιδρόντας έτσι στο περιβόητο SOPA, το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να περάσει στο Αμερικανικό Κονγκρέσο και το οποίο θα επιτρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να θεωρεί το streaming, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου, ως έγκλημα.
Οι διάσημοι ιστότοποι και οι διαδικτυακοί γίγαντες όπως η Google, το Ebay και το Facebook αντέδρασαν άμεσα, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια λογοκρισίας και ελέγχου του διαδικτύου.
Πρώτο και καλύτερο μάλιστα το site Reddit ανακοίνωσε ότι θα ''κλείσει'' για 12 ώρες την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.
Την κίνηση αυτή φέρεται να υποστηρίζει και το Wikipedia, το οποίο αναμένεται να μην είναι διαθέσιμο την ίδια μέρα, αλλά και το WordPress.
Τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη δεύτερη συζήτηση του νομοσχεδίου στο Κονγκρέσο αρκετές διαδικτυακές εταιρείες είχαν τοποθετήσει καταχώρηση σε μεγάλες αμερικανικές εφημερίδας, εξηγώντας την αντίρρηση τους.
Καθώς λοιπόν η ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο απειλείται η 18η Ιανουαρίου αναμένεται να είναι μια κρίσιμη ημέρα για την αντίδραση των ιστότοπων...
mediagate.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...