Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ MALWARE ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ANTIVIRUS

SecurityΣύμφωνα με αναφορές ερευνητών ασφαλείας στο Science Network, εντοπίστηκαν νέα κομμάτια κακόβουλου κώδικαπου μπορούν να διεισδύσουν σε προσωπικούς υπολογιστές και κρίσιμα συστήματα μηχανογράφησης, προσπερνώντας τα αντίμετρα ασφαλείας ακόμα και σε κρατικό επίπεδο.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Murray Brand του Πανεπιστημίου Edith Cowan στην Αυστραλία, οι υπολογιστές σε κάποιες περιπτώσειςδεν έχουν την απαιτούμενη υπολογιστική ισχύ για να ανιχνεύουν όλες τις περιπτώσεις κακόβουλου κώδικα στο σύνολο του λογισμικού που πρέπει να εποπτεύσουν. Εξαιτίας αυτής της ανεπάρκειας, τα συστήματα θα μπορούσαν να γεμίσουν με malware. Ο επιβλαβής κώδικας, που είναι ενσωματωμένος σε διάφορα πακέτα λογισμικού, θα μπορούσε να αποκόψει εντελώς την πρόσβαση του μολυσμένου υπολογιστή από το διαδίκτυο ή να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια άλλων παράνομων διεργασιών.

Ο Brand ανέφερε επίσης ότι τα σημερινά antivirus προσπαθούν εναγωνίως να ακολουθήσουν τους ραγδαίους ρυθμούς αύξησης των κακόβουλων προγραμμάτων, που εκτιμώνται σε 75 εκατομμύρια αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τον καθηγητή, το πρώτο μέλημα των εγκληματιών του διαδικτύου είναι να κατασκευάσουν ένα δίκτυο μολυσμένων υπολογιστών (botnet), σε συνδυασμό με καλά κρυμμένο κώδικα σε δελεαστικά πακέτα, ώστε να διασπείρουν γρηγορότερα το πρόγραμμά τους.

Κατόπιν, ο επιτιθέμενος αναλύει τα διεσπαρμένα προγράμματα και τα ενισχύει έναντι των επίσης βελτιωμένων antivirus, ώστε να μην είναι εύκολα ανιχνεύσιμα και στη συνέχεια τα επανατοποθετεί στο σύνολο του botnet, ανάλογα με τις ανάγκες του. Στόχος είναι τα προγράμματα που διασπείρει να μην ταιριάζουν με το ψηφιακό αποτύπωμα που έχουν στη βάση δεδομένων τους τα antivirus. Ήδη υπάρχουν πολλά κακόβουλα προγράμματα που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμα από τα antivirus, ενώ είναι στημένη σε διάφορα μέρη του πλανήτη υποδομή έτοιμη να εξαπολύσει επίθεση.

Το διαδικτυακό έγκλημα είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρο, γι' αυτό και ελκύει το ενδιαφέρον και την ενεργητικότητα πολλών εγκληματιών. Σε κάποιες περιπτώσεις εξειδικευμένου κώδικα, πέρα από τη μόλυνση μεμονωμένων υπολογιστών, υπάρχει η δυνατότητα καταστολής λειτουργιών κρίσιμων υποδομών και σημαντικών δικτυακών λειτουργιών.



Πηγή: ADSLGR.COM

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...