Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ WINDOWS XP ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΡΥΘΜΟ

WindowsΤα Windows XP χάνουν με γρήγορο ρυθμό χρήστες τους τελευταίους μήνες, ενώ τα Windows 7 κερδίζουν έδαφοςμε τη μετακίνηση προς εκείνα. Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο τα Windows XP απώλεσαν ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στο46,5%, σύμφωνα με τη Net Applications.


Η καθοδική πορεία είχε σημειώσει ρεκόρ με 2,5 ποσοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο, αλλά συνεχίζει με υψηλό ρυθμό μέχρι σήμερα. Από το Σεπτέμβριο του 2011, μέχρι το Δεκέμβριο τα Windows XP έχασαν 11% του μεριδίου τους. Από το Μάιο του 2011 μέχρι τον Αύγουστο η αντίστοιχη μείωση ήταν 3,4 ποσοστιαίες μονάδες. Ο ωφελημένος της υπόθεσης είναι τα Windows 7 που κέρδισαν 2,4%, ανερχόμενα πλέον στο 37% της αγοράς. Στο ίδιο χρονικό διάστημα που τα Windows XP έχασαν 5,9%, τα Windows 7 απέκτησαν 6,4 ποσοστιαίες μονάδες, αποσπώντας μερίδιο αγοράς και από τα άτυχα Vista.

Θεωρώντας ότι η τάση μετατόπισης της βάσης χρηστών θα παραμείνει στα συνήθη επίπεδα, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού χρήστης των Windows XP, αφού τον Ιανουάριο ενεργοποιούνται πολλοί νέοι υπολογιστές, ως αποτέλεσμα των εορταστικών αγορών. Η επιτάχυνση του ρυθμού απώλειας χρηστών, δείχνει ότι οι πελάτες της Microsoft έλαβαν το μήνυμα της εταιρείας για μεταπήδηση στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Τον Ιούλιο η Microsoft είχε πει στους πελάτες της ότι είναι καιρός να προχωρήσουν μπροστά, υπενθυμίζοντας ότι η υποστήριξη του λειτουργικού της συστήματος θα λήξει τον Απρίλιο του 2014. Πριν από 2 μήνες η εταιρεία είχε γιορτάσει τα 10 χρόνια εμπορικής παρουσίας των Windows XP. Τότε είχε προσπαθήσει να δείξει στο κοινό της ότι η στασιμότητα στην εποχή μας ισούται με οπισθοδρόμηση, ενώ είχε προτείνει την εγκατάσταση των Windows 7.

Η απώλεια του 12% των συστημάτων με εγκατεστημένα Windows XP σε ένα χρόνο, δείχνει ότι η πρωτοκαθεδρία των XP θα απολεσθεί γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Οι προβλέψεις της Net Applications δείχνουν ότι τα Windows 7 θα γίνουν το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα τον ερχόμενο Απρίλιο. Μάλιστα, μέχρι τον ερχομό των Windows 8 τον Οκτώβριο, τα Windows 7 αναμένεται να έχουν κατακτήσει το 50 έως 52% της αγοράς.

Τα Windows 8 έχουν ήδη αρχίσει να διαδίδονται στις πρώιμες δοκιμαστικές εκδόσεις τους, έχοντας φτάσει το 0,05% μέσα σε 4 μήνες παρουσίας της έκδοσης developer preview. Η έκδοση beta αναμένεται στα τέλη του επόμενου μήνα.



Τα δεδομένα της Net Applications, βασίζονται σε δείγμα 160.000 μοναδικών χρηστών που επισκέπτονται 40.000 ιστοσελίδες.




Πηγή: ADSLGR.COM

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...