Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ...


ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ..
ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ , ΣΥΝΕΡΡΕΑΝ ΚΑΤΑ ΚΥΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ..ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΧΩΡΟΥΣ..ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ.
ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ.
Η ΠΟΜΠΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.Η ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΤΟΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΙΤΣΚΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ  ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟΠΙΟ. ΤΑ ΠΑΝΥΨΗΛΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟ ΘΕΑΜΑ..ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ.
"ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ...." ΨΑΛΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΑ ΝΕΡΑ...ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΡΙΨΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ,ΒΟΥΤΑΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ..Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ...ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΝΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ.ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ..ΧΑΝΟΝΤΑΙ ,ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑΝ ,ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ..ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ...ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ..ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΡΩΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο "ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ...
Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ..ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΝΕΡΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ...ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ...ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΡΙ...ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ,ΑΡΚΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΟΥΝ..

ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ "ΜΠΑΠΚΑΣ"...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ.


































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...