Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

BLACK OUT ΛΟΓΩ ΑΛΚΟΟΛ?


 Αν ξυπνήσατε χωρίς να θυμάστε, και με τύψεις ότι ήπιατε όσο δεν έπρεπε, η τελευταία έρευνα εξηγεί το γιατί δεν χάσατε εσείς τον έλεγχο, αλλά και πώς θα το ξαναπάθετε.

Και μία μόνον φορά να σας  συνέβη να «χάσετε επεισόδια» απ’  την μνήμη  σας  για  την προηγούμενη  βραδιά  αρκεί για να γνωρίζετε στο εξής  ότι  το  μυαλό σας χάνει τον έλεγχο και  την  μνήμη όταν καταναλώνετε  αλκοόλ.  Συμβαίνει  στο μεγάλο ποσοστό του 40% στους  μαθητές  της  Αμερικής. Στην Ελλάδα  τέτοιες  καταγραφές  δεν  υπάρχουν , αλλά ίσως τα ποτά- μπόμπες να  συμβάλουν πολύ  δραματικότερα  στο πρόβλημα για μεγάλους και μικρούς.

Το  φαινόμενο της απώλειας  μνήμης  μετά  την κατανάλωση  αλκοόλ  δεν  χρειάζεται να  σας οδηγήσει «στα χαμένα»  για  να θεωρηθεί σοβαρό. Αρκεί  και  το να  έχουν  σβηστεί   κάποιες  από  τις μεθυσμένες  στιγμές  της  κεφάτης  προηγούμενης  βραδιάς.

Τα  τελευταία  επιστημονικά  συμπεράσματα  εξηγούν  ότι  είναι  αντίδραση  του νευρολογικού  μηχανισμού, και  αφορά  τον  τρόπο που σε κάποιους εγκεφάλους  το  αλκοόλ  «κλείνει  τους διακόπτες»  των περιοχών  που  ελέγχουν  την  αυτό-παρακολούθηση.  Με άλλα  λόγια, το black out είναι σαν να μην έγραψε η κάμερα, που ο εγκέφαλός μας έχει θέσει σε άγρυπνη λειτουργία για να μας παρακολουθεί.  


Οι  ερευνητές  του  πανεπιστημίου  της  Ουάσιγκτον  κατέγραψαν  με  μαγνητικές απεικονίσεις τις αντιδράσεις του εγκεφάλου ομάδων  φοιτητών που ανέφεραν ότι είχαν βιώσει  τέτοια  περιστατικά   και  άλλων  που  δεν  τους  είχε συμβεί ποτέ, αν και κατανάλωναν  αλκοόλ  αρκετά  συχνά. Οι μαγνητικές  απεικονίσεις  παρακολούθησαν  την  εγκεφαλική  δραστηριότητα  των  φοιτητών  όσο  απαντούσαν  σε  τεστ  μνήμης πριν και μετά την κατανάλωση  ποτών.

Εκείνοι  που  είχαν στο ιστορικό τους black outs,παρουσίαζαν  επανειλημμένα  αδυναμία στα τεστ μνήμης μετά την κατανάλωση ποτών ,και οι απεικονίσεις έδειξαν αδράνεια στην εγκεφαλική  περιοχή  που καθορίζει την  μνήμη, την προσοχή, και την επιτήρηση της συμπεριφοράς μας. Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι  πρόκειται για διαφορετικά είδη εγκεφάλου , και εκείνοι που έχουν προδιάθεση σε τέτοια μικρά, ή μεγάλης βαρύτητας επεισόδια,  επηρεάζονται διαφορετικά  από  το  αλκοόλ  στον  έλεγχο της συνέιδησης και της συμπεριφοράς  τους.


Οι  κόντρες του τύπου  «άσπρο πάτο!» για  τους  γερούς  πότες  είναι, προφανώς,  δοκιμασμένες  και  δεν  τους  αφήνουν  να  εκτεθούν, θα πρέπει να ξέρουμε όμως  και μεις πόσο αντέχουμε  και  πόσο  αντέχει  ο  διπλανός  μας , για να μην μας  σβήσει  «η  κάμερα»  στα καλύτερα, ή στα χειρότερα … που βλέπει η μέρα  και  γελά!   

ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...