Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

FACEBOOK.ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΟΥ?


Το τελευταίο καιρό όποιος θέλει να δημιουργήσει ένα προφίλ στο facebook καλείται να προσκομίσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του. 


Στην συνέχεια στέλνεται ένας κωδικός στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη, τον οποίο πρέπει να εισάγει στην σελίδα για να μπορέσει να συνεχίσει. 

Το  facebook λέει οτι αυτό γίνεται καθαρά για να αποκλείσει κακόβουλο λογισμικό και να μην επιτρέπει σε "πλαστά" προφίλ να παρενοχλούν τους υπόλοιπους χρήστες. Με λίγα λόγια δηλαδή μας εξηγεί οτι η διαδικασία αυτή γίνεται για λόγους ασφαλείας...

Αυτό που δεν παρατήρησαν όσοι έκαναν την διαδικασία αυτή, είναι οτι μόλις ένας καινούργιος χρήστης εισάγει τον κωδικό που του έχει σταλθεί απο το κινητό του και προχωρήσει στο επόμενο βήμα, του προτείνονται σαν φίλοι, άτομα τα οποία έχουν επίσης εισάγει τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο facebook και υπάρχουν στην λίστα τηλεφώνων του κινητού του χρήστη.

Όπως καταλαβαίνετε συνδέονται οι αριθμοί στο κινητό του χρήστη με τα πρόσωπα στα οποία ανήκουν και έχουν προφίλ στο facebook.

Άρα το facebook παίρνει πληροφορίες απο τα κινητά τηλέφωνα, οι αριθμοί των οποίων δίνονται για "λόγους ασφαλείας". 

Μας φακελώνουν ολοκληρωτικά για την "ασφάλειά" μας.



ΠΗΓΗ...http://logioshermes.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...