Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ.


Η παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.
 
Η ημέρα αυτή είναι αφορμή να θυμόμαστε τις προσπάθειες που κάνουν και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι δύο οργανώσεις προκειμένου να ανακουφίσουν τους ανθρώπους από τις ασθένειες, τους λοιμούς, τις φυσικές καταστροφές και τους πολέμους.Η Ιστορία του Ερυθρού Σταυρού
Ο Ερυθρός Σταυρός είναι μία διεθνής, μη κυβερνητική, ανθρωπιστική οργάνωση, που ιδρύθηκε με στόχο να προσφέρει βοήθεια στα θύματα των πολέμων.
Εκτός από την περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμαλώτων πολέμου, ο Ερυθρός Σταυρός αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα και παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καταστροφών εν καιρώ ειρήνης, ενώ ασχολείται και με την προστασία των προσφύγων.
Το ιστορικό γεγονός, που ενέπνευσε την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού ήταν η μάχη τουΣολφερίνο (1859), κατά την οποία οι Γάλλοι νίκησαν τους Αυστριακούς στη βόρεια Ιταλία.




ΠΗΓΗ...http://www.pinnokio.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...