Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.



Μια ανθολογία ποίησης για τον πόλεμο, την αγάπη και τη φύση που οι εκδότες λένε ότι πραγματεύεται την παγκόσμια εμπειρία.

Ένας πρώην διοικητής βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν κατήγγειλε την έκδοση μιας ποιητικής συλλογής Ταλιμπάν, μεταφρασμένης στα αγγλικά, όπως γράφει ο Guardian.

Οι εκδότες κατηγορούνται ότι «δίνουν φωνή σε τρομοκράτες» αλλά αυτοί λένε ότι τα 235 ποιήματα, μεταξύ των οποίων κάποια για την αγάπη, πατριωτικές μπαλάντες και ύμνοι για το τοπίο του Αφγανιστάν, ρίχνουν φως στην ανθρώπινη πλευρά των Ταλιμπάν.

Ένας από τους επιμελητές της έκδοσης με τίτλο «Poetry of the Taliban», ο Alex Strick van Linschoten, είπε: «Η ποίηση αυτή δείχνει ότι οι Ταλιμπάν είναι άνθρωποι όπως κι εμείς, με συναισθήματα, ανησυχίες, φόβους, ανάλογους με τους δικούς μας.»

Ο Richard Kemp, ο πρώην διοικητής που έκανε την καταγγελία, προειδοποιεί ότι «πρόκειται για προπαγάνδα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για δολοφόνους, για φασίστες που καταπιέζουν τις γυναίκες και σκοτώνουν δίχως έλεος όσους διαφωνούν μαζί τους, και φυσικά σκοτώνουν τους στρατιώτες μας.» Ο Kemp αναγνωρίζει το γεγονός ότι η εκτύπωση του βιβλίου είναι νόμιμη και πρέπει να είναι σεβαστή, αλλά ο διευθυντής της εκδοτικής εταιρίες παραδέχεται ότι έχει δεχτεί ένα οργισμένο ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον που κατηγόρησε την εταιρία ότι «δίνει φωνή στους τρομοκράτες.»

«Πιστεύω ότι αυτά τα ποιήματα είναι πολύ συγκινητικά και το όλο εγχείρημα συναρπαστικό και σημαντικό» είπε η Ruth Padel, μια βρετανίδα ποιήτρια. 


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...