Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.


Μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη από την Αγγλία μέχρι την Ιαπωνία

Μεγάλη Βρετανία
Download
Πρόκειται για το καλύτερο φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ό,τι αφορά το σκληρό rock και το heavy metal. Συμμετέχουν: Black Sabbath, Megadeth, Metallica, Prodigy. Αξίζει για να παρακολουθήσετε τη μοναδική συναυλία των Black Sabbath με το αυθεντικό line-up για φέτος (λόγω του προβλήματος υγείας του Tony Iommi). Πληροφορίες: Donington Park, Αγγλία, 8-10 Ιουνίου, www.downloadfestival.co.uk/ .

T in the Park
Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στη Μεγάλη Βρετανία που ακουμπάει όλο το φάσμα της rock, της pop και της dance. Συμμετέχουν: Snow Patrol, David Guetta, Nicki Minaj και Stone Roses. Μια πολύ καλή ευκαιρία να του δώσετε να καταλάβει στις μπύρες για τρεις ημέρες… Πληροφορίες:Perthshire, Σκωτία, 6-8 Ιουλίου, www.tinthepark.com .

Creamfields
Πρόκειται για ένα πραγματικό who is who των DJs της electronic dance. Συμμετέχουν: David Guetta, Tiësto, Paul van Dyk, The Chemical Brothers. Αν, όπως έλεγαν παλιότερα οι Beach Boys, ο στόχος είναι να χορεύεις ακατάπαυστα γιατί ο ρυθμός είναι ελκυστικός, αυτό είναι το φεστιβάλ σου. Μην ξεχάσετε τις φωσφορίζουσες ράβδους σας. Πληροφορίες: Cheshire, Αγγλία, 24-26 Αυγούστου, www.creamfields.com .

 festival
Hit Factory Live
Πρόκειται για τον συναυλιακό εορτασμό της 25χρονης πορείας των υπερεπιτυχημένων παραγωγών στο χώρο της ευρύτερης pop Stock, Aitken and Waterman. Συμμετέχουν: Steps, Sonia, Bananarama, Brother Beyond, Rick Astley, 2 Unlimited, Pepsi & Shirley. Αν το line-up από μόνο του δε σας συγκίνησε θετικά, αξίζει να βρεθείτε εκεί για να δείτε τους Kylie Minogue & Jason Donovan στο ντουέτο «Especially for You». Πληροφορίες: Hyde Park, Λονδίνο, 11 Ιουλίου.


Glastonbudget
Ένα φεστιβάλ με έμφαση στις μπάντες που ειδικεύονται στο να ερμηνεύουν τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, στις λεγόμενες και tribute bands, με όνομα που αποτελεί μάλλον κακό λογοπαίγνιο με το Glastonbury. Συμμετέχουν: The Kinx, The Police Academy, This is Nirvana κ.α. Πώς σας φαίνεται η ιδέα; Όπως και να έχει πάντως, είναι ψιλοαπίθανο να δείτε ποτέ πραγματικό line up με τους αυθεντικούς Kinks, Police, The Who και Nirvana. Πληροφορίες:Leicestershire, Αγγλία, 1-3 Ιουνίου, www.glastonbudget.org .

Ηπειρωτική Ευρώπη

Rock Wechter
Μεγάλο rock φεστιβάλ με σύνθεση «βαρέων βαρών»… Συμμετέχουν: Red Hot Chili Peppers, Editors, The Cure, Beirut. Στα ατού του φεστιβάλ η άρτια οργάνωσή του… Πληροφορίες: Leuven, Βέλγιο, 28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου, www.rockwerchter.be .
festival

Rock Am Ring
Απλούστατα το μεγαθήριο των ευρωπαϊκών rock φεστιβάλ. Συμμετέχουν: Metallica, Linkin Park, Tenacious D, Marilyn Manson, Opeth, Dick Brave & the Backbeats. Θα χορτάσει το μάτι σας μακρυμάλληδες. Το καλοκαίρι στην Ευρώπη ο rock οπαδός είναι περίπου συνυφασμένος με το περικάρπιο του Rock Am Ring. Πληροφορίες: Νυρεμβέργη, Γερμανία, 1-3 Ιουνίου,www.rock-am-ring.com/en .

Roskilde
Μεγάλο και ξεχωριστό φεστιβάλ, με μεγάλη προσέλευση, όπου παλιότερα είχαν εμφανιστεί και οι Status Quo. Συμμετέχουν: Bruce Springsteen, The Cure, Björk κ.α. Αξίζει και για έναν επιπλέον λόγο, για να γίνετε μάρτυρας του ετήσιου Nude Run (κοινώς… αγώνα δρόμου γυμνών) του οποίου ο νικητής και η νικήτρια κερδίζουν εισιτήριο για την επόμενη χρονιά.Πληροφορίες: Roskilde, Δανία, 5-8 Ιουλίου, http://roskilde-festival.dk/uk .

Sziget
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ –αν όχι το μεγαλύτερο- και φιλοξενείται σε νησάκι στη μέση του Δούναβη. Συμμετέχουν: Korn, Placebo, Ministry, dEUS και οι Chef'Special. Διαρκεί μία ολόκληρη εβδομάδα (αν αυτό το θεωρείται στα συν και δε βαριέστε εύκολα) ενώ φιλοξενεί και ένα ηλεκτροδοτούμενο πάρκο διασκέδασης, πλήρους εικονικής πραγματικότητας. Πληροφορίες: Βουδαπέστη, Ουγγαρία, 6-13 Αυγούστου, www.sziget.hu/festival_english/?language=en .
festival 
Primavera Sound
Πρόκειται για φεστιβάλ κοντά στην Indie κουλτούρα που φιλοξενείται σε μεγάλο πάρκο λίγο έξω από την πόλη του Οπόρτο. Συμμετέχουν: Suede, Spiritualized, Björk. Και μόνο το ότι παίζουν οι Sleepy Sun είναι καλός λόγος για να το επιλέξει κανείς – μπάντα που συνδυάζεται πολύ καλά με μερικά ποτηράκια κρασί sherry. Πληροφορίες: Οπόρτο, Πορτογαλία, 7-10 Ιουνίου, www.primaverasound.com .

Pohoda
Αυτό το φεστιβάλ είναι κάπως «οικογενειακό», με την έννοια ότι μπορεί να προσελκύσει διάφορες ηλικίες αλλά και μεγάλα ονόματα της rock, της pop, αλλά και της dance. Συμμετέχουν: Public Enemy, Kasabian, The Maggie's Marshmallows, Orbital, Yann Tiersen κ.α. Είναι δωρεάν για τα παιδιά, που έχουν επιπλέον και ολόδικό τους παιχνιδότοπο, ώστε να τα αφήσετε να χαίρονται ανέμελα όσο εσείς θα «ζουλιέστε» στις μπροστινές σειρές.Πληροφορίες: Trencin, Σλοβακία, 5-7 Ιουλίου, www.pohodafestival.sk .

Sonar
Ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής γίνεται στην Βαρκελώνη. Φέτος με ένα δυνατό line up που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα τους James Blake, Nikolas Jaar, deadmau5, Amon Tobin, James Murphy, New Order, The Roots και την Lana Del Rey.
Πληροφορίες: Βαρκελώνη, Ισπανία, 14,15,16 Ιουνίου, www.sonar.es

Benicassim
Μεγάλο μουσικό event κοντά στην παραλία ανάμεσα σε Βαρκελώνη και Βαλένθια. Οι Βρετανοί τουλάχιστον το τιμούν κάθε χρόνο ιδιαιτέρως. Συμμετέχουν: Stone Roses, The Vaccines, Miles Kane κ.α. Πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες, πολλή μπύρα και πολύς ήλιος, σε μια χώρα που είναι σε γενικές γραμμές φθηνή. Πληροφορίες: Βαλένθια, Ισπανία, 12-15 Ιουλίου, http://benicassimfestival.co.uk .

Exit
Φεστιβάλ που διεξάγεται στο χώρο ενός παλιού… φρουρίου. Συμμετέχουν: Guns N' Roses, Duran Duran, New Order, Miss Kittin κ.α. Τοποθετείται από τους γνώστες στις καλύτερες φεστιβαλικές εμπειρίες στον κόσμο, κυρίως λόγω της μοναδικής τοποθεσίας. Πληροφορίες: Novi Sad, Σερβία, 12-15 Ιουλίου, www.exitfest.org/sr .

Metaltown
Metal, metal και ακόμα περισσότερο metal (δηλαδή, τι περιμένατε, τους Carpenters;). Συμμετέχουν: Slayer, Marilyn Manson, In Flames, Anthrax, Kyuss! κ.α. Αν ακούτε metal, δε χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες…Πληροφορίες: Γκέτεμποργκ, Σουηδία, 15-16 Ιουνίου, www.metaltown.se.

Outlook
Αποκλειστικά (σχεδόν) για ανθρώπους της ηλικιακής κατηγορίας 18-30. Συμμετέχουν: Skream, Zion Train, Congo Natty, Goldie. Ώρα για νέες εξερευνήσεις – η Ibiza ήταν in το 1995. Πληροφορίες: Pula, Κροατία, 30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου, www.outlookfestival.com .

Hellfest
Από το όνομα μάλλον θα έχετε ήδη καταλάβει ότι δεν πρόκειται για φεστιβάλ για τη μαμά, το μπαμπά και τα ευτυχισμένα τους παιδάκια. Ένα πραγματικό who is who κυρίως στο χώρο του ακραίου metal, από τους Cannibal Corpse μέχρι τους Guns n’ Roses, καθώς και μπάντες όπως οι Big Business και οι Sublime Cadaveric Decomposition, οι Megadeath, o Ozzy, οι Lynyrd Skynyrd, οι Uriah Heep κ.α. Επιπλέον λόγος για να πάτε; Για να γελάτε με την αντίδραση της μητέρας σας όταν της εξηγήσετε στα ελληνικά τι θα πει Sublime Cadaveric Decomposition. Πληροφορίες: Clisson, Γαλλία, 15 – 17 Ιουνίου, www.hellfest.fr .

Ο υπόλοιπος πλανήτης

Shambhala
Πρόκειται για ηλεκτρονικό hippy festival που φιλοξενείται σε ράντσο βοοειδών στα καναδικά Βραχώδη Όρη. Οργανώνεται ουσιαστικά από ερασιτέχνες που αγαπούν τη μουσική, δεν έχει σχέση με εταιρείες και λοιπές «επισημότητες», και φυσικά έχει το ατού της τρομερά πρωτότυπης τοποθεσίας. Πληροφορίες: Nelson, British Columbia, Καναδάς, 8-13 Αυγούστου, www.shambhalamusicfestival.com

festival
Fuji Rock
Το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσικό γεγονός στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου σε μια απίστευτη ορεινή τοποθεσία, με δάση και ποτάμια ανάμεσα σε σκηνές και τελεφερίκ. Συμμετέχουν: The Specials, Stone Roses, Radiohead, Elvis Costello. Είναι σίγουρα μια διαφορετική συναυλιακή εμπειρία: στο site για παράδειγμα, υπάρχουν συμβουλές για την αποφυγή της επαφής με τις φωλιές των μελισσών. Ρίχτε καλού κακού και μια ματιά για φίδια και αρκούδες! Πληροφορίες: Naeba, Niigata, Ιαπωνία, 27-29 Ιουλίου, www.smash-uk.com .


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...