Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...



Μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ (Σαν σήμερα 12/5 )





1915κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον διαμαρτυρήθηκε έντονα στη γερμανική κυβέρνηση για την καταβύθιση του βρετανικού επιβατηγού πλοίου "Λουζιτάνια", που είχε ως με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 άτομα, από τα οποία περίπου 124 ήταν Αμερικανοί.


1986στην Ελλάδα, παρατηρήθηκε αύξηση της ραδιενέργειας κατά 29,5%, μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ.


1982Θερίζει το νέφος! Εκατοντάδες Αθηναίοι διακομίζονται στα νοσοκομεία και τα ΙΧ «εκδιώκονται» από το κέντρο της πρωτεύουσας.




Μουσική 12/5

1977Η Virgin Records ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου με το punk συγκρότημα Sex Pistols. Είναι η τρίτη τους δισκογραφική εταιρεία σε διάστημα ενός χρόνου...
2008Ο Αμερικανός βιολόγος Jason Bond δίνει το όνομα του αγαπημένου του καλλιτέχνη, Neil Young, σε ένα νέο είδος αράχνης που ανακάλυψε στην Αλαμπάμα ένα χρόνο νωρίτερα. Το όνομα αυτής: Myrmekiaphila neilyoungi.
2009Η προγραμματισμένη συναυλία των Depeche Mode στο Terra Vibe της Μαλακάσας, στα πλαίσια της περιοδείας του συγκροτήματος Tour of the Universe για την προώθηση του 12ου στούντιο άλμπουμ τους "Sounds of the Universe", ακυρώνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λόγω ξαφνικής αδιαθεσία του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Dave Gahan.


Αθλητισμός 12/5

12/5/2001Πεθαίνει σε ηλικία 72 ετών ο Valdir Pereira Didi, βασικό στέλεχος της Εθνικής Βραζιλίας στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1958 και του 1962 που κατέκτησε η ‘’σελεσάο’’


12/5/2001Ο ΠΑΟΚ κερδίζει τον Ολυμπιακό με 4-2 στον τελικό Κυπέλλου που διεξάγεται στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφιας και κατακτά τον πρώτο του τίτλο μετά 16 χρόνια


12/5/2001Στον πρώτο τελικό Κυπέλλου Αγγλίας που διεξάγεται μακριά από το ιστορικό Wembley, στο Cardiff της Ουαλίας, η Λίβερπουλ κερδίζει την Άρσεναλ 2-1 χάρη σε 2 γκολ του Owen στα τελευταία λεπτά




Πηγή: http://www.pinnokio.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...