Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΤΙ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΗΝ BJORK.


Η Bjork δημιουργεί μια λίστα για την εφημερίδα Guardian, που περιλαμβάνει από την Amalia Rodrigues μέχρι το κλίμα των τροπικών δασών

1
DeathGrips

Τα αγαπημένα της κομμάτια του experimental rap συγκροτήματος, είναι το Full Moon και το Guillotine.



2
Amalia Rodrigues

Εδώ και χρόνια ακούει την μουσική της. Η συνεργασία της με τους Πορτογάλους ποιητές, είναι αυτή που θαυμάζει περισσότερο. Θεωρεί ότι η μουσική της είναι απλή και στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά.



3
Το νησί του Πάσχα

Για πρώτη φορά επισκέφτηκε το μέρος όταν έδωσε κάποιες συναυλίες στην Λατινική Αμερική, ανήμερα του Πάσχα. Βρίσκει αρκετές ομοιότητες με την Ισλανδία, αν και θεωρεί ότι το μέρος είναι περισσότερο εξτριμ από την πατρίδα της. Πιστεύει ότι οι μύθοι που έχουν καταγραφεί μέσα στα χρόνια για τα αγάλματα του νησιού, είναι πραγματικότητα.

East island

4
Το κλίμα των τροπικών δασών

Δηλώνει την εξάρτηση της από το κλίμα των τροπικών δασών. Υποστηρίζει ότι το 70% υγρασίας που παρατηρείται σε αυτά, είναι το καλύτερο για τις φωνητικές της χορδές. Πριν λίγο καιρό είχε πάει για κάποιες εβδομάδες στην Costa Rica, για πεζοπορία και ξέσπασε σε ένα εσωτερικό κλάμα. Δεν ήθελε με τίποτα να επιστρέψει.

 rainforest

5
Current Value
 Tο καλό drum'n'bass πάντα την εμπνέει.



6
Ο Βραζιλιάνος εικαστικός Ernesto Neto

Αυτό που της αρέσει στις δουλειές του Ernesto Neto, είναι ότι παντρεύει το μοντέρνο με εθνικ στοιχεία. «Σου δίνεται η αίσθηση μιας γιορτής, όταν παρακολουθείς την δουλειά του. Είναι σπάνιο αυτό στον κόσμο της τέχνης.» δηλώνει.

 Ernesto Neto

7

Το βιβλίο «The Hearing Trumpet»τηςLeonora Carrington

Το βιβλίο έχει αποτελέσει μεγάλη πηγή έμπνευσης για εκείνη. Της αρέσει το χιούμορ του και ότι η ηρωίδα του βιβλίου δημιουργεί τους δικούς της νόμους. Αυτό όμως που αντέγραψε από εκείνη, είναι η περούκα της!

book

8

To φιλμ «The Hour- Glass Sanatorium»


Το φιλμ του 1973, βασίζεται σε μια νουβέλα του Bruno Schulz. Η Bjork θεωρεί ότι υπάρχει στις μέρες μας κατάχρηση όσο αναφορά τον χαρακτηρισμό «σουρεαλιστικό», για οτιδήποτε θεωρούμε παράξενο. Το φίλμ αυτό, λέει η Bjork, είναι πράγματι ένα σουρεαλιστικό φιλμ. Συνδέει το όνειρο με την συναισθηματική ζωή. «Είναι μια κατάσταση του μυαλού. Αναγνωρίζω μια αίσθηση κατάπληξης σε αυτό» λέει χαρακτηριστικά.



9

Abida Parveen

Η Sufi τραγουδίστρια, είναι από τις αγαπημένες της Bjork. Θεωρεί ότι η γυναικεία ενέργεια στο τραγούδι, δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την αντρική, απλά είναι διαφορετική. Γενικά, όπως λέει, της είναι δύσκολο να περιγράψει τι είναι αυτό που την εξιτάρει σε κάποιο ήχο.


10

Dirty Projectors

Δηλώνει τον ενθουσιασμό της για την καινούρια τους δουλειά. Θεωρεί ότι τα καλύτερα ακόμα δεν έχουν έρθει, για αυτό το μουσικό σχήμα και περιμένει πολλά από αυτούς στο μέλλον. Ο David Longstreth, των Dirty Projectors, είναι ο συνθέτης του Mount Wittenberg της Bjork.
Της αρέσει να είναι το μέσον, όπως λέει, για να προβάλει ο άλλος της ιδέες του βασιζόμενος πάνω της.
Δεν έχουν παίξει live μαζί, αλλά θα ήθελε να συνεργαστούν στο μέλλον.


11

Ο χυμός της καρύδας

Η Bjork χρησιμοποιεί οπουδήποτε τον χυμό καρύδας στην καθημερινή της διατροφή. «Μπορείς να επιβιώσεις μόνο με αυτό, και είναι από τα πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, αν βρεθείς μόνος σου σε ένα νησί»δηλώνει. Υποστηρίζει επίσης, ότι παίρνοντας τον χυμό καρύδας και μόνο είναι σαν κάνεις ένα είδος μετάγγισης αίματος.(!)
 karyda

12

Πεζοπορία

Της αρέσει η πεζοπορία στην Ισλανδία, όπου υπάρχουν  υπέροχα μονοπάτια. Της αρέσει επίσης να περπατά στο Idaho και στο  δάσος του ιαπωνικού νησιού Yakushima. Τις περισσότερες μελωδίες της, της έχει γράψει περπατώντας. Δεν την βοηθάει και τόσο το περπάτημα στις πόλεις. Πηγή έμπνευσης αποτελεί για εκείνη η πεζοπορία στην φύση.

 hiking

13

Alejandro Jodorowsky

Τον ανακάλυψε στο Youtube. Tην εντυπωσίασε ο τρόπος που μιλούσε για την μαγεία της ψυχής και τα ταρό. Θεωρεί ότι κάποια πράγματα της new age κουλτούρας έχουν παρεξηγηθεί. Της αρέσει που οι Νοτιαμερικανοί παίρνουν πράγματα τόσο από το μοντέρνο κόσμο όσο και από την φύση.


14
Οι προκυμαίες των πόλεων

Η σχέση της Bjork με τις πόλεις είναι περίεργη. Η ίδια έχει ζήσει τα δύο τρίτα της ζωής της σε πόλεις και το αστικό τοπίο όπως αφήνει να φανεί από την λίστα, δεν είναι το αγαπημένο της. Αυτό που την βοήθησε να επιβιώσει σε αυτές, ήταν όπως λέει οι προκυμαίες και τα λιμάνια. Της άρεσε επίσης όταν βρισκόταν στο Hong Kong να ανεβαίνει στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, για να είναι κοντά στον ουρανό.

prokymaia


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...