Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ «ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ», 2141 ΜΕΤΡΑ (VIDEO)

15
Η ανάβαση της Κυριακής, στη κορυφή Αφέντης Χριστός (2141 μέτρα) της Οροσειράς Δίκτης δεν έμοιαζε με καμιά από τις προηγούμενες, καθώς φέτος οι ορειβάτες αντιμετώπισαν
πρωτόγνωρες συνθήκες δυσκολίας. Δεν ήταν η υψηλή θερμοκρασία -στο πέρασμα από την Ιεράπετρα το θερμόμετρο έδειχνε 39 βαθμούς C- ούτε η απότομη και χωρίς μονοπάτι πλαγιά που έπρεπε να ανεβούμε για να φθάσουμε μέχρις εκεί ψηλά! Ήταν ο δυνατός αέρας, ένας αέρας που μας έπαιρνε και μας… σήκωνε!

Στην ανάβαση τον είχαμε κατά μέτωπο και έκανε δυο φορές πιο δύσκολα τα βήματά μας, ενώ στην επιστροφή μας έσπρωχνε επικίνδυνα. Προσωπικά, όσα χρόνια περπατώ στα βουνά δεν έχω ξαναζητεί τέτοιες συνθήκες θυελλώδους αέρα!

Τα είκοσι δυο μέλη του Ορειβατικού Τμήματος της Περιηγητικής Λέσχης Αγίου Νικολάου ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής, από τον Άγιο Νικόλαο, με προορισμό το Οροπέδιο του Ομαλού. Περάσαμε την Ιεράπετρα, το Μύρτος, τα «καμένα χωριά» και φτάσαμε στην Κάτω Σύμη, η οποία διοικητικά ανήκει στο Νομό Ηρακλείου. Ένα χιλιόμετρο πιο πάνω και ανατολικά βρίσκεται η Πάνω Σύμη που ανήκει στο Νομό Λασιθίου. Μετά από μια μικρή στάση συνεχίσαμε τον οδήγησή μας (40 λεπτά ακόμα) μέχρι το Οροπέδιο του Ομαλού, μια πορεία ανηφορική και πανέμορφη ανάμεσα στα πεύκα και στα πολλά μελίσσια.

Στην αρχή της ανάβασης (από τα 1400 μ.) υπάρχουν κάποια δένδρα για σκιά αλλά μετά από μια ώρα το τοπίο γίνεται αλπικό, με χαλασές και χαμηλούς θάμνους. Όσο ανεβαίναμε τόσο περισσότερο μας εντυπωσίαζε η φύση αλλά προ πάντων η εντυπωσιακή θέα. Μετά από 3 ώρες συνεχούς ανηφορικής ανάβασης καταφέραμε να πατήσουμε την κορυφή. 

Ήμασταν κουρασμένοι, αλλά ευτυχισμένοι που αξιωθήκαμε και φέτος να ανέβουμε στη ψηλή αυτή κορφή.  Η θέα γύρω μας είναι απερίγραπτη και κόβει την ανάσα καθώς αντικρίζεις ταυτόχρονα σχεδόν ολόκληρη τη Κρήτη, στα βόρεια το Κρητικό Πέλαγος και το οροπέδιο Λασιθίου, στα νότια το Λιβυκό Πέλαγος, στα ανατολικά το δάσος του Σελάκανου και τα Στειακά βουνά και στα δυτικά, όλο το νομό Ηρακλείου με τον Ψηλορείτη στη μέση και τα Λευκά Όρη στο βάθος. Μαγική εικόνα που αξίζει να προσπαθήσει κάποιος να δει, έστω μια φορά στην ζωή του.







ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...