Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΩΝ ΑΛΤΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ...ΣΕΙΣΜΟ!


«Έστειλε» σεισμό η μούμια των Αλτάι
Παρόλο που έχουν περάσει 19 χρόνια, οι ντόπιοι δεν έχουν ξεχάσει την «πριγκίπισσα των Αλτάι», μια μούμια με ηλικία 25 αιώνων που ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στην περιοχή τους.

Στην επέτειο της ανασκαφής που έφερε στο φως τη μούμια, το 1993, ένας σεισμός 5,3 Ρίχτερέπληξε την περιοχή στα όρη Αλτάι της Νότιας Σιβηρίας, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία.
«Το γεγονός ότι σημειώθηκε σεισμός, στις 31 Ιουλίου, είναι ένα σημάδι από την 'πριγκίπισσα', που δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει», υποστηρίζει ο επικεφαλής της κίνησης για την επιστροφή της μούμιας «Λευκή Πίστη», Ακάι Κινίεφ. «Ο πιλότος (που είχε μεταφέρει το αρχαιολογικό εύρημα) μου είχε πει τότε ότι τη στιγμή που ήρθε στο φως η 'πριγκίπισσα' έγινε σεισμός, όμως κανένας δεν τον πίστεψε. Τώρα έχουμε αποδείξεις ότι η 'πριγκίπισσα' θέλει να επιστρέψει εδώ. Αν δεν γίνει αυτό, θα υπάρξουν και άλλα σημάδια».
Η μούμια φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Ινστιτούτο του Νοβοσιμπίρσκ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...