Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο Διοικητήριο Πέλλας για τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών ολοκλήρωσης των προετοιμασιών χρηματοδότησης και δημοπράτησης της οδικής παράκαμψης των Γιαννιτσών. Στην σύσκεψη συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι βουλευτές Πέλλας κκ. Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι Έδεσσας, Σκύδρας, Πέλλας, Αλμωπίας κ.κ. Δ. Γιάννου, Γ. Χοϊδης, Γ. Στάμκος, Δ. Πασόης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Φωτόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μ. Ζωγράφου, Μ. Καράμπελα, Γ. Ανδρίτσος, Α. Νουσηκύρου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Π. Δαϊκούδης, η Προϊσταμένη Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ωραιοπούλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Μήλιος, ο Προϊστάμενος Συγκοινωνιακών Έργων κ. Χατζηπαρασκευάς, ο Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας κ. Γιάντσης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας κ. Τελιανίδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στην σύσκεψη ήτανε παρών και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Κατά την προηγούμενη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012 

1) Είχε εξεταστεί το σημερινό «καθεστώς» του έργου της οδικής παράκαμψης των Γιαννιτσών και είχε διαπιστωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των μελετών των τεχνικών έργων υποστήριξης της λειτουργίας της είναι δυνατή η εκκίνηση των διαδικασιών δημοπράτησης και ολοκλήρωσης του έργου εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου με λήξη το 2015. 
2) Είχε διαπιστωθεί ότι το έργο ως τμήμα του οδικού άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Εδέσσης έχει υψηλή προτεραιότητα έναντι άλλων παρεμφερών έργων δεδομένου ότι τμήμα του άξονα αυτού από την Χαλκηδόνα στην Παραλίμνη είναι έτοιμο για παράδοση στην κυκλοφορία.
3) Το έργο ποτέ δεν είχε χαρακτηριστεί μη χρηματοδοτήσιμο ή ότι απώλεσε δεσμευμένους για αυτό πόρους. Το έργο ανέμενε την ολοκλήρωση των μελετών τεχνικών έργων οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν για να χρηματοδοτηθεί και δημοπρατηθεί. 


Κατά τη σημερινή σύσκεψη εκτιμήθηκαν ως αναγκαίες οι παρακάτω συνέργειες όλων όσων συμμετείχαν σε αυτήν. 
  α) Συστηματική και συνεχής εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της πορείας των μελετών ώστε μετά την επιλογή του αναδόχου να είναι δυνατή η επίσπευση υπό «όρους» της έναρξης των διαδικασιών δημοπράτησης 
β) Συνάντηση αντιπροσωπείας, εκ των συμμετασχόντων στην σύσκεψη, με τον αρμόδιο υπουργό για την θέση του έργου σε προτεραιότητα λόγω της μη ανεκτής πλέον κυκλοφοριακής επικινδυνότητας, του σημερινού οδικού άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσά – Έδεσσας και της σημασίας του για το εμπόριο της εξωστρεφούς οικονομίας της Πέλλας στα πλαίσια των προσπαθειών για την επανεκκίνηση της Περιφερειακής Οικονομίας. 
γ) Να εξεταστούν τα «τεχνικά» ζητήματα ετοιμότητας των υπηρεσιών με κάθε αναγκαία προετοιμασία ώστε 

μετά την επιλογή του μελετητή – Οκτώβριο/Νοέμβριο 2012 να προβλεφθεί η δυνατότητα εκκίνησης των προετοιμασιών δημοπράτησης του μεγάλου έργου (Παράκαμψη Γιαννιτσών)
να υπάρξει ανάλογη προετοιμασία ώστε μετά την έναρξη διαδικασιών δημοπράτησης το έργο να έχει αυξημένη τεχνική παρακολούθηση και υποστήριξη ώστε να είναι δυνατή η διασφάλιση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2015 ώστε να ακυρωθούν οι κίνδυνοι επισφαλειών του έργου.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη δεσμεύτηκαν ώστε με τις συνέργειές τους να συμβάλλουν θετικά ώστε το έργο να ευρίσκεται και να παραμένει σε τροχιά χρηματοδότησης και υλοποίησης με τα υπόλοιπα τμήματά του (Παράκαμψη Χαλκηδόνας και τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...