Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΜε σειρά αθλητικών εκδηλώσεων γιόρτασε η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Εορδαίας την επετειακή συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της περιοχής από τον Οθωμανικό ζυγό.
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που έγιναν τον τριήμερο 28 έως 30 Σεπτεμβρίου περιλάμβαναν:
Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολ/δας (Δ.Α.Κ.) και συγκεκριμένα στο Γήπεδο Ρίψεων «Ζαχαρίας Φωστηράς – Αθανάσιος Δεληγιώργης» με τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων της Εορδαίας.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας διεξήχθη αγώνας ποδοσφαίρου στο γήπεδο ποδοσφαίρου «Αιμίλιος Θεοφανίδης»   μεταξύ των Βετεράνων Εορδαϊκού και Κοζάνης. Τελικό αποτέλεσμα 4-1 υπέρ των γηπεδούχων και πριν την έναρξη του η δήμαρχος Εορδαίας έδωσε μετάλλια και τιμητικά διπλώματα στις 2 ομάδες.
Τέλος το απόγευμα τις ίδιας μέρας έγινε η επίσημητελετή έναρξης στην Κεντρική πλατεία της Πόλης  όπου είχαμε και Θεατρικό δρώμενο από την ομάδα ενηλίκων του Δημοτικού Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου.
Την ίδια στιγμή υπήρχεΛειτουργία Αθλητικών Σωματείων σε περίπτεραόπου τα σωματεία ενημέρωναν για τις δραστηριότητες τους.
Περίπτερα υπήρχαν από τον Εθελοντική ομάδα Προστασίας, τον Απόλλων, την Εορδαϊκή Δύναμη, τον Αρίων, το Παλαιστικό Κέντρο Εορδαίας, τα Δελφίνια, και τον Αίολο Δυτικής Μακεδονίας.
Η τελευταία ενέργεια (με τα περίπτερα) κέρδισε πολλά θετικά σχόλια και ήταν μια σκέψη του πρόεδρου της ΚΕΔΕ Χρήστου Κεσκερίδη.
Το Σάββατο το πρωί υπήρξαν κολυμβητικοί αγώνες στο κολυμβητήριο το οποίο έχει πλέον μια εντελώς διαφορετική εικόνα (προς το καλύτερο φυσικά) μετά τις εργασίες συντήρησης και τις βελτιώσεις που έγιναν όλο το καλοκαίρι.
Γενικά σε όλα το περιβάλλον χώρο έγιναν πολλές εργασίες με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια εντυπωσιακή εικόνα που κερδίζει τα καλύτερα σχόλια από όσους τον επισκέπτονται.
Βασικός υπεύθυνος και για αυτό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο οποίος βρίσκετε συνεχώς εκεί και βοηθάει και αυτός στην βελτίωση των υποδομών.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας υπήρξαν αγώνες στίβου στο ανοιχτό γήπεδο, αγώνες πάλης καθώς και μπάσκετ στην αίθουσα πάλης και στο κλειστό γυμναστήριο αντίστοιχα. Ο αγώνας μπάσκετ ήταν ανάμεσα στον Αρίων και το Φοίνικα Πτολεμαΐδας που φέτος θα είναι αντίπαλοι και στην Α΄ Κατγηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ..
Πρέπει να τονιστεί ότι και το κλειστό έχει αποκτήσει μια πολύ καλύτερη εικόνα με τις τεράστιες φωτογραφίες-αφίσες από όλα τα αθλήματα που διεξάγονται εκεί.
Την Κυριακή το πρωί ο Σ.Δ.Ο.Ε. διοργάνωσε τον 1οΕορδαϊκόΗμιμαραθώνιο Λαϊκό Δρόμο. Σε αυτόν υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και υπήρχαν 3 διαδρομές, των 21, 8 και 2 χιλιομέτρων με το τερματισμό και τις απονομές να γίνονται στη κεντρική πλατεία. Πραγματικά ήταν μια εκδήλωση που προσέλκυσε αθλητές από όλη την Ελλάδα (Μεσσηνία, Χανιά, Λάρισα) και στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός και να γίνεται κάθε χρόνο και ακόμα καλύτερος.
Το απόγευμα της Κυριακής υπήρχεπαρουσίαση προγραμμάτων από τα ιδιωτικάγυμναστήριατης πόλης στα Δ.Α.Κ. ενώ στη συνέχεια έγινε η τελετή λήξης των εκδηλώσεων .
Σε αυτή έγινε καιη Βράβευση Ολυμπιονικών – Παραολυμπιακών και Αθλητικών Σωματείων της Εορδαίας.
Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι Γιώργος Ποζίδης, Ιορδάνης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Χαλκίδης, Ζαχαρίας Φωστηράς, Θανάσης Δεληγιώργης και από σωματεία οι Αρίων, Απόλλων, Παλαιστικό Κέντρο Εορδαίας, Δελφίνια, Αίολος Δυτικής Μακεδονίας και η Δόξα Περδίκα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΛΕΟΝ VIDEO ΠΑΤΩΝΤΑ ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ







ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...