Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.



Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,
Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. Αποτελεί μία σημαντικότατη ημέρα που μας θυμίζει ότι η κοινωνία μας  οφείλει να σέβεται και να τιμά  τους ανθρώπους που έδωσαν, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, το δικό τους αγώνα για τη ζωή, για την πρόοδο και τον κέρδισαν.
Η ημέρα αυτή είναι η αφορμή να αναλογιστούμε όλοι μας τι έχουμε κάνει,             τι προσφέρουμε ως νεότεροι και ποια τελικά είναι η προσωπική μας ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπό μας. Συχνά ακούμε και διαβάζουμε διάφορα για την τρίτη ηλικία και για τους ηλικιωμένους, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά αποτυπώνουν αριθμητικά δεδομένα και στατιστικούς πίνακες.
Δεν αναφέρονται σε πρόσωπα, δεν λένε ότι η ηλικιωμένοι είναι οι γονείς και οι παππούδες μας είναι αυτοί που αγωνίστηκαν για να μας αναστήσουν.
Να μας μορφώσουν. Είναι αυτοί που με κόπους, αλλά και θυσίες, έδωσαν τη μάχη για τις επόμενες γενεές, για εμάς όλους.  
Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι δικοί μας άνθρωποι, έδωσαν αγώνα για μία καλύτερη ζωή. Δυστυχώς, όμως, σήμερα πολλοί από αυτούς, αντί για ασφάλεια και ηρεμία, βιώνουν τη δοκιμασία, αφού είναι από τα πρώτα θύματα της σκληρής οικονομικής κρίσης με περικοπές των πενιχρών τους συντάξεων.
Ως Δήμος Αλμωπίας προσπαθούμε καθημερινά μέσα από ουσιαστικές δράσεις και δομές να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκες.
Για τη διατήρηση αυτών των δομών, στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, δίνουμε καθημερινά μεγάλο αγώνα κάτω από την πίεση των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πιστεύω, όμως, με όλη μου τη ψυχή, και αυτή την πίστη έχει και η δημοτική αρχή, ότι ο σεβασμός και η φροντίδα που προσφέρει μία κοινωνία σε όλα τα  ηλικιωμένα μέλη της, αποτελούν το πιο σημαντικό δείγμα, χαρακτηριστικό και κριτήριο για τον πολιτισμό της τον ίδιο.
Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι γονείς και οι παππούδες μας, μας δίνουν με την υπερηφάνεια και τους αγώνες τους, πραγματικά μαθήματα ζωής.
Αυτά τα μαθήματα πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν το ισχυρότερο κίνητρο για όλους μας. Κίνητρο για να βελτιωθούμε, για να μην επαναπαυόμαστε, για να σταθούμε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες της εποχής μας και τελικά να αξιωθούμε, όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού της δικής μας ζωής, να αισθανθούμε την υπερηφάνεια που αυτοί σήμερα διαθέτουν.
Για τη ζωή που μας χαρίσατε, για όλα όσα μας προσφέρατε και για την υπερηφάνεια που μας διδάσκετε, μια λέξη μόνον: Ευχαριστούμε.
Να είστε όλοι καλά

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...