Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ DIABROTICA VIRGIFERA LE CONTE



Η ΔΑΟΚ Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει τους καλλιεργητές αραβοσίτου ότι για να αποφευχθεί η εξάπλωση του επιβλαβούς για τον αραβόσιτο εντόμου καραντίνας DIABROTICA VIRGIFERA   LE  CONTE θα εφαρμοστούν τα παρακάτω μέτρα περιορισμού της εξάπλωσής του:
   1. Στις περιοχές της Αλμωπίας ( Νότια, Πιπεριά) και σε αγροτεμάχια που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τα σημεία που βρέθηκε το έντομο* το καλοκαίρι του 2012 ( για αυτά τα αγροτεμάχια θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση), εφαρμόζεται αμειψισπορά με την οποία, οποιαδήποτε περίοδο κατά την διάρκεια τριών διαδοχικών ετών, ο αραβόσιτος θα  καλλιεργείτε μόνο μια φορά ( 1: 3 ) ή αλλιώς δεν θα καλλιεργείται για δύο χρόνια μετά το έτος συλλογής.
  2. Σε όλες τις άλλες περιοχές της Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιείται αμειψισπορά, με την οποία οποιαδήποτε περίοδο κατά την διάρκεια δύο διαδοχικών ετών, ο αραβόσιτος καλλιεργείται μόνο μία φορά ( 1:2 ).
    Σε όλο το ΝΟΜΟ ισχύουν τα εξής:
        α) να μην υπάρχει μετακίνηση νωπών φυτών αραβοσίτου ή νωπών μερών αυτών (ενσίρωμα) από το εσωτερικό της ζώνης εκτός νομού.
        β) να μην γίνεται μετακίνηση εδάφους αγρών σπαρμένων με αραβόσιτο εκτός νομού.
        γ) να γίνεται κατάλληλη μεταχείριση στους αγρούς  με αραβόσιτο κατά του εντόμου DIABROTICA VIRGIFERA   LE  CONTE ( χρήση επικαλυμμένου σπόρου – χρήση εντομοκτόνου εδάφους – ψεκασμοί φυλλώματος με εγκεκριμένα Φυτοπροστατευτικά Προϊόντα.
       δ) ο αραβόσιτος να μην συγκομίζεται πριν την 1 Οκτωβρίου εκτός αυτού που προορίζεται για ενσίρωση.
       ε) τα αυτοφυή φυτά αραβοσίτου να απομακρύνονται από τους αγρούς που δεν καλλιεργούνται με αραβόσιτο. 
       Η Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ πρόκειται να κάνει ενημερώσεις σχετικά με το έντομο, σε δήμους και δημοτικά διαμερίσματα της Π.Ε. Πέλλας σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

*  Οι αριθμοί των αγροτεμαχίων  που βρέθηκε το έντομο θα ανακοινωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.


                               Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 


                                                                                                       ΤΡΥΦΩΝ  ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...