Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΠΙ.




Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2013

                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και 
                                            Αθλητισμού.
  
Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Δικαιότερη και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ η καταβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ)»

          Με ερώτησή μου, στις 30 Νοεμβρίου 2011, είχα ζητήσει την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, που δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές.
          Το αίτημά μου αυτό, ήταν σε πλήρη εναρμόνιση με την πρόθεση που το 2009 είχε εκφράσει ο τότε Υπουργός Πολιτισμού και νυν Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς – δηλαδή να εξαιρεθούν ορισμένες περιοχές (εξόφθαλμα και αυταπόδεικτα προβληματικές) από την υποχρεωτική καταβολή των προαναφερθέντων δικαιωμάτων.
          Η απάντησή σας στην συγκεκριμένη ερώτησή μου κύριε Υπουργέ, περιορίζεται στην αναφορά του ¨γράμματος του Νόμου¨ 2121/93, ο οποίος είναι ακριβώς αυτός που έχει δημιουργήσει το μεγάλο πρόβλημα. Όμως, με δεδομένο ότι στην 20ετία που έχει παρέλθει από τη θέσπισή του, έχουν επέλθει και σοβαρότατες αλλαγές στο οικονομικοκοινωνικό μας σύστημα, ενδεχομένως να καθίσταται πλέον αναγκαία η αναθεώρηση – εκσυγχρονισμός και του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.  
          Λέτε στην απάντησή σας κ. Υπουργέ, ότι υπάρχουν παραμεθόριες περιοχές που, όμως, δεν είναι προβληματικές, διότι είναι τουριστικές. Ουδεμία αντίρρηση. Οι τουριστικές περιοχές, αυτές που και κίνηση έχουν και τζίρο οι καφετέριες, τα καφενεία, και τα άλλα μαγαζιά τους, ασφαλώς και θα πρέπει να εξακολουθήσουν να καταβάλουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
          Το ερώτημα είναι, τι πρέπει να γίνει με τις άλλες περιοχές που ΔΕΝ είναι τουριστικές. Και τα μετρημένα μαγαζιά τους, μένουν – όσα μένουν – ανοιχτά για μετρημένους στα δάχτυλα πελάτες, με τζίρο που τις πιο πολλές μέρες δεν ξεπερνά τα λίγα ευρώ.
          Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα και σας ερωτώ κ. Υπουργέ:
1.    Σε μια περίοδο πανθομολογούμενης δεινής οικονομικής κρίσης, με μια Πολιτεία να προσπαθεί να σκύβει πάνω από αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, με διευκολύνσεις πληρωμών, παρατάσεις και διευθετήσεις ληξιπρόθεσμων δανείων (στεγαστικών και άλλων), μειώσεις επιτοκίων, διευκολύνσεις ακόμη και στην εξόφληση φορολογικών χρεών, το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε, δεν είναι να βρούμε έναν πιο εξορθολογισμένο, πιο δίκαιο τρόπο καταβολής των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας;
2.    Προτίθεστε λοιπόν, κ. Υπουργέ, σε υλοποίηση και της προ τετραετίας εκφρασθείσας πρόθεσης του τότε αρμόδιου Υπουργού και νυν Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να τροποποιήσετε τον 2121/93, ώστε, κάποια μαγαζάκια στις πραγματικά προβληματικές ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ περιοχές που φυτοζωούν να αντέξουν να κρατήσουν ανοιχτές τις πόρτες τους;

Ο Ερωτών 


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...