Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


 
  ΕΡΩΤΗΣΗ 
Του βουλευτή Πέλλας Γιώργου ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη .
ΘΕΜΑ: «Επιτακτική Ανάγκη να συνεχισθεί η λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αριδαίας».
Μεγάλες και εύλογες ανησυχίες διακατέχουν το τελευταίο διάστημα τους συμπατριώτες μας δημότες της Αλμωπίας, από τις διακινούμενες φήμες, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αριδαίας, όπου και η έδρα της, θα καταργηθεί ή θα συγχωνευθεί, μακραίνοντας έτσι τη λίστα των Δημοσίων Υπηρεσιών της περιοχής που κλείνουν ή συγχωνεύονται.
Μια τέτοια προοπτική (εάν, βεβαίως, έχουν βάση οι περιρρέουσες ανεπίσημες ¨πληροφορίες¨), θα αποτελέσει σοβαρότατο λάθος με πιθανές δραματικές συνέπειες, για το περιβάλλον, για περιουσίες αστικές και αγροτικές, ενδεχομένως και για ανθρώπινες ζωές. 
Οι κίνδυνοι συνίστανται στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Δήμος Αλμωπίας και οι οποίες τον καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτο: Η τεράστια γεωγραφική έκταση (τρίτος σε έκταση Δήμος στην Ελλάδα), μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ χωριών και οικισμών που, ήδη βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την Αριδαία (έδρα, επαναλαμβάνω, της Υπηρεσίας), μεγάλος αριθμός δασών και ευρύτερων δασικών και λοιπών εκτάσεων. 
Τα παραπάνω καθιστούν συνεπώς επιβεβλημένη την ύπαρξη στην περιοχή μιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μάλιστα επαρκώς επανδρωμένης και εξοπλισμένης, ώστε να επεμβαίνει έγκαιρα και κυρίως αποτελεσματικά για την προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και δασών και να συμβάλλει καθοριστικά στην εμπέδωση ενός κοινού αισθήματος ασφαλείας. 
ΕΠΕΙΔΗ ο Ερωτών, σε ανάλογη Ερώτηση, σε προκάτοχο ηγεσία του Υπουργείου, έλαβε απάντηση που, δυστυχώς, δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις για το μέλλον της συγκεκριμένης Υπηρεσίας… 
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ως εκ τούτου ο κύριος Υπουργός, να ενημερώσει:
*Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου σε ό,τι αφορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αριδαίας;
* Τα όσα εξετέθησαν ανωτέρω με την ανάπτυξη της Ερώτησής μου (και τα οποία προφανέστατα είναι γνωστά και σε αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, συνιστούν ή όχι απόλυτη αναγκαιότητα για την παραμονή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αριδαίας και την απρόσκοπτη λειτουργία της;
*Θα μπορούσε αυτό να το εγγυηθεί ο κ. Υπουργός, ώστε να αμλυνθούν οι εύλογες ανησυχίες των συμπατριωτών μας, και να μη διαταραχθεί περισσότερο, το αίσθημα ασφάλειας στην Κοινή Γνώμη; 
Ο Ερωτών 
Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...