Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.



ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου μέσω του οποίου προσφέρονται υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Στην προσπάθεια εξομάλυνσης της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξαιτίας της έλλειψης στελεχιακού δυναμικού και προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες, η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών με σχετικό δελτίο τύπου στις 5 Οκτωβρίου 2012 ανακοίνωσε τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου με ηλεκτρονική διεύθυνση: https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST,  καθώς και ένα σύνδεσμο μέσω της κεντρικής σελίδας του Υπουργείου Οικονομικών  www.minfin.gr, οι οποίοι τέθηκαν σε λειτουργία από τις 12 Οκτωβρίου 2012. Οι ανωτέρω διαδικτυακοί τόποι σχεδιάστηκαν για να παρέχουν υπηρεσίες στους ενδιαφερόμενους (εν ενεργεία Δημόσιους Υπάλληλους και Λειτουργούς και Συνταξιούχους του Δημοσίου), οι οποίοι θα μπορούσαν να πληροφορηθούν για τις συντάξεις τους αλλά και για την πορεία της αιτήσεως συνταξιοδότησης.

Ωστόσο μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου, οι εν λόγω διαδικτυακοί τόποι παρουσιάζουν προβλήματα και δεν είναι προσβάσιμοι  στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα τους θα πρέπει είτε να καλέσουν στην υπηρεσία τις επιτρεπόμενες ημέρες για το κοινό, δηλαδή Δευτέρα 11.30-14.30 και Πέμπτη 11.30-14.30,  είτε να παραβρεθούν αυτοπροσώπως, είτε να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα της νόμιμης εκπροσώπησης από δικηγόρο. 

Έπειτα από πλήθος καταγγελιών από τους πολίτες ότι, η τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Γ.Λ.Κ είναι αδύνατη, τόσο κατά τις ημέρες εξυπηρέτησης του κοινού, όσο και κατά τις υπόλοιπες ημέρες τις εβδομάδας, οπότε η είσοδος δεν είναι επιτρεπτή στο κοινό. Η δυνατότητα του κοινού να επισκεφτεί το Γ.Λ.Κ. μόνο κατά τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη 11.30-14.30 καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση καθώς υπάρχει μεγάλος συνωστισμός με αποτέλεσμα να μην αρκεί η μια επίσκεψη προκειμένου κάποιος να εξυπηρετηθεί. Αν αναλογιστεί κανείς τη δυσχερή θέση των ατόμων που προέρχονται από την επαρχία, οι οποίοι πρέπει να επωμιστούν το δυσβάσταχτο κόστος της μετακίνησης στην Αθήνα, με αμφίβολο το ενδεχόμενο να εξυπηρετηθούν με μια μόνο επίσκεψη, καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις. Επιπλέον, το δικαίωμα της νόμιμης εκπροσώπησης από δικηγόρο, καθιστά μια επιπλέον αγκύλωση για τους συναλλασσόμενους, καθώς στο σύνολό τους είναι άτομα που περιμένουν κατά μέσο όρο 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της νόμιμης εκπροσώπησης από δικηγόρο.


Ως εκ τούτου, οι Βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, πότε προτίθεται να θέσει επίσημα σε κανονική λειτουργία το διαδικτυακό τόπο του Γ.Λ.Κ, αν σκοπεύει να αλλάξει το πρόγραμμα του κοινού ώστε οι επιτρεπόμενες μέρες να γίνουν διαδοχικές και οι πολίτες από την επαρχία να μην επιβαρύνονται με κόστος διπλής μετακίνησης στην Αθήνα, αν προτίθεται να ενισχύσει την υπηρεσία με τον απαιτούμενο και αναγκαίο αριθμό υπαλλήλων για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση του κοινού και τέλος, αν βρίσκεται στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου να δοθούν αρμοδιότητες στα ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες που δεν διαθέτουν την ικανότητα χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...