Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ




Στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών η Ομάδα Γυναικών της Ο.Γ.Ε. πραγματοποίησε μια σημαντική εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

      Συζήτησε με τις γυναίκες της πόλης για την πραγματική αλληλεγγύη, σαν αγωνιστική απάντηση στο φόρτωμα των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα, που δεν ευθύνονται γι’αυτήν, κόντρα στις «φιλευσπλαχνίες & τις ελεημοσύνες» διαφόρων φορέων.

     Χρειάζεται κάθε γυναίκα - εργαζόμενη, άνεργη, αγρότισσα, επαγγελματίας, συνταξιούχος, μαθήτρια - να εντοπίζει στο δικό της χώρο τους εκμεταλλευτές του μόχθου της. Και δεν πρέπει να μένει μόνο σ’αυτό, αλλά σαν μια γροθιά και με τους άνδρες του μόχθου, να συντονίζουν τον αγώνα τους σε κοινή καθημερινή δράση απέναντι στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τη λαϊκή οικογένεια.

     Την εκδήλωση χαιρέτισε από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ( Π.Α.ΣΥ.) ο Παναγιώτης Γιώγας ευχαριστώντας τις γυναίκες για την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο πολυήμερο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο Μπλόκο του Γυψοχωρίου στη Πέλλα.

     Στη συνέχεια υπήρξαν τοποθετήσεις με αναφορά στα εργασιακά προβλήματα της γυναίκας σε κάθε χώρο με κυρίαρχο σύνθημα : «Καμιά μόνη της, οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας».

     Χαιρέτισε η εργαζόμενη στα εποχιακά εργοστάσια φρούτων Αντιγόνη Καραπαναγιωτίδου παρουσιά-ζοντας τη ζοφερή κατάσταση για τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών, που εργάζονται στη διαλογή-μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.  

    Για τις τεράστιες περικοπές στο χώρο της υγείας-πρόνοιας με αποτέλεσμα το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση μονάδων υγείας και στη Πέλλα,  μίλησε η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Αλεξάνδρα Θεοδοσίου.

   Από την Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Ε.Β.Ε. χαιρέτισε η Κατερίνα Χατζηβασι-λειάδου με αναφορά στα χιλιάδες λουκέτα και την κοροϊδία του επιδόματος αλληλεγγύης, που παρακρα-τήθηκε από τους εργαζόμενους και δεν γίνονται αποδέκτες του οι ουσιαστικά άνεργοι επαγγελματίες.

   Θύματα των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών είναι και οι συνταξιούχες, με περικοπές σε συντάξεις και σε παροχές υγείας. Σχετική ήταν η τοποθέτηση της Παπαδοπούλου Ολυμπίας, μέλους του Δ.Σ. των Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Γιαννιτσών.



    Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσε η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Ιφιγένεια Αμανατιάδου με την παρουσίαση - και με τη βοήθεια σχετικών διαφανειών & απαγγελίας ποιήματος του Πόλ Ελυάρ - της ιστορικής διαδρομής της γυναίκας στους αγώνες για τη χειραφέτησή της, καθώς και για τη καθιέρωση της 8ης Μάρτη σαν Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

     Κεντρική ομιλήτρια από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( Ο.Γ.Ε. )                                                                                                       η Ευγενία Παρασκευοπούλου. Τόνισε στην ομιλία της την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης των γυναικών και την ενεργή συμμετοχή τους στους αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής καταιγίδας. Αυτής, που το ποσοστό της ανεργίας στις γυναίκες το «σκαρφάλωσε» στο 31%. Αυτής, που με τα μνημόνια μέτρων συγκυβέρνησης & Ε.Ε. φέρνει τις γυναίκες & τις οικογένειές τους ένα βήμα πιο κοντά στον εργασιακό μεσαίωνα. Αυτής, που οδηγεί μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων στη βαρβαρότητα του υποσιτισμού με πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τα παιδιά. Ξεκαθάρισε τη διαφορά της εργατικής ταξικής αλληλεγγύης,

από την ελεημοσύνη και την δήθεν φιλανθρωπία από αυτούς «που μας αρπάζουν το φαγητό απ’ το τραπέζι».

    Η Ο.Γ.Ε. με σύνθημα :

«Βοήθα τον εαυτό σου, βοηθώντας μας : Κάνε πράξη την αλληλεγγύη»,

καλεί όλες τις γυναίκες - εργαζόμενες, άνεργες, αγρότισσες, επαγγελματίες, συνταξιούχες, μαθήτριες - να μην αποδεχθούν το μέλλον της ανεργίας, της φτώχειας, των απλήρωτων αγροτικών παραγωγών, της δου-λειάς χωρίς δικαιώματα, των περικοπών σε παιδεία, υγεία-πρόνοια, που επιβάλλουν στις ίδιες και στις οικογένειές τους η ΕΕ και η συγκυβέρνηση.

    Να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη μέσα από τα ταξικά εργατικά Σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ γιατί, απάντηση και διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρό-τητα θα δώσει μόνο η οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, παράλληλα με την αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων που θίγονται απ’αυτή.



     Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών ανανεώνει το αγωνιστικό ραντεβού της για την 8η Μάρτη 2013, ανήμε-ρα της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και την ΠΑΣΕΒΕ, στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ), στις 7.00 το απόγευμα.









Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της Ο.Γ.Ε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...