Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.



Χρυσό μυρίστηκαν τρεις Θεσσαλοί (δύο Καρδιτσιώτες και ένας Ελασσονίτης) που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του στην Ανάβρα του Δήμου Αλμυρού μαζί με άλλους τρεις ακόμα δικαιούχους.

Οι έρευνες πρόκειται να γίνουν στη θέση "Γούρα" της Ανάβρας και εφόσον εντοπιστεί τελικά ο θησαυρός θα πάει κατά 50% στους πέντε δικαιούχους και 50% στο κράτος. Μάλιστα οι δύο Καρδιτσιώτες θα έχουν να λάβουν το 48% από το ήμισι του θησαυρού (45% + 3%) και το υπόλοιπο θα μοιραστεί σε τρεις δικαιούχους (κατά 46% σε κάτοικο των Σερβίων Κοζάνης, 3% σε επίσης κάτοικο των Σερβίων Κοζάνης και 3% σε κάτοικο του Λουτρού Ελασσόνας).

Οι εργασίες ανασκαφής για την ανεύρεση του κρυμμένου θησαυρού δεν έχουν οριστεί ακόμα αλλά έχει εξασφαλιστεί άδεια 10 ημερολογιακών ημερών για να υλοποιηθούν. Το όλο project αναμένεται να κοστίσει αρκετά στους πέντε χρυσοθήρες τόσο για την εκσκαφή του χώρου όσο και για την ανάπλασή του στο τέλος των εργασίων, ωστόσο, ευελπιστούν τα κέρδη να είναι πολλαπλάσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net εργασίες ανεύρεσης του θησαυρού πραγματοποιήθηκαν και πάλι πριν λίγους μήνες στην Ανάβρα σε δύσβατο σημείο αλλά παρά τις πολυήμερες προσπάθειες δεν εντοπίστηκε κάτι. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει στόχος πολλές φορές και παράνομων ανασκαφών αφού πιστεύεται ότι υπάρχουν λίρες κρυμμένες από αντάρτικες ομάδες που δρούσαν εκεί στο παρελθόν.








 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...