Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΖΗΤΑΕΙ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟ: Ζητάει ακριβή ημερομηνία υπογραφής σύμβασης και διασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης
 Ερώτηση για το ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ θα υπογραφεί η σύμβαση μελέτης για το Φράγμα Αλμωπαίου, κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Καρασμάνης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.
          Ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα εγκληματικά λάθη για ένα έργο του οποίου θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή.
          Ζητεί επίσης να πληροφορηθεί, αν έχουν διασφαλιστεί τα απαιτούμενα κονδύλια για την πλήρη χρηματοδότηση του έργου, από την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.
               
Ακολουθεί το πλήρες  κείμενο  της Ερώτησης:

Στις 26 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση της Βουλής, κατά την ομιλία σας αναφερθήκατε σε επτά προγραμματιζόμενες μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις του Υπουργείου σας. Πρόκειται αναμφίβολα για δράσεις με σύγχρονη, ουσιαστική και ορθολογική προσέγγιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας και, η υλοποίησή τους, ασφαλώς θα συμβάλλει σημαντικά στην εξυγίανση και την ανόρθωση του τομέα και στην πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Μεταξύ των συγκεκριμένων δράσεων, είναι και ο προγραμματισμός υλοποίησης βασικών έργων υποδομής, όπως φράγματα, ταμιευτήρες, λιμνοδεξαμενές και εγγειοβελτιωτικά έργα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της παραγωγής με μείωση του κόστους και, κατ’ επέκταση, την μεγιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.

ΕΠΕΙΔΗ, για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής δράσης, απαιτείται άμεσος προγραμματισμός και διασφάλιση προϋποθέσεων όπως:
•       Καταγραφή και ιεράρχηση των απαιτούμενων, σημαντικών έργων υποδομής ανά νομό και Περιφέρεια, και ταχεία έναρξη ή/και επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσής τους (μελέτες και αδειοδοτήσεις).
 •       Επίσπευση των διαδικασιών ανάθεσης και εκπόνησης των μελετών έργων που έχουν ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013, καθότι, δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις έργων που μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί καν η σύμβαση της μελέτης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το σημαντικότατο έργο του Νομού Πέλλας: Το φράγμα του Αλμωπαίου, για το οποίο δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση της μελέτης, μετά από 3,5 και πλέον χρόνια από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Όπως μάλιστα έχω επανειλημμένα καταγγείλει με αδιάσειστα στοιχεία και εσείς ασφαλώς γνωρίζετε, στις διαδικασίες υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, έχουν διαπραχθεί εγκληματικά λάθη και παραλείψεις καθότι, η κατασκευή του έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. με χρηματοδότηση του Γ’ ΚΠΣ 450.000 ευρώ για την αναγνωριστική μελέτη η οποία και παραδόθηκε. Στη συνέχεια, εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση με 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την οριστική μελέτη και ο διαγωνισμός έγινε στις 8/12/2009. Ακολούθησαν ύποπτες κωλυσιεργίες: Ενώ προβλεπόταν να παραδοθεί η μελέτη στις 9/9/2011 και να ξεκινήσει η κατασκευή, ο διαγωνισμός ανεξήγητα(;) ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε για το 2012. Αλλά και πάλι, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία περατώθηκε στις 7/12/2012, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για τη μελέτη!

ΕΠΕΙΔΗ, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη και, ενδεχόμενες νέες κωλυσιεργίες θα πετάξουν τη μελέτη για το μεγάλο έργο έξω και από αυτό το ΕΣΠΑ, πρέπει να θεωρούμε αυτονόητα τα παρακάτω: ‘Οτι, με την αναδιάρθρωση των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Τομεακού προγράμματος και Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών), έχετε ήδη μεριμνήσει και διασφαλίσει ότι οι μελέτες, όπως η συγκεκριμένη του φράγματος Αλμωπαίου, θα χρηματοδοτηθούν κανονικά από το τρέχον ΕΣΠΑ και δεν πρόκειται να απενταχθούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ο κ Υπουργός να μας ενημερώσει αν:
 -        Έχει γίνει ιεράρχηση έργων προς υλοποίηση και ποιών;
-         Έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση των μελετών που έχουν ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, όπως η μελέτη του φράγματος Αλμωπαίου;
-         Πότε θα υπογραφεί η σύμβαση για την μελέτη
-         Έχουν διασφαλιστεί κονδύλια για την υλοποίηση έργων στη νέα Προγραμματική περίοδο 2014-2020 και για ποια συγκεκριμένα έργα;

04/03/2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...