Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΗΣ.


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η «Εδεσσαϊκή» είναι η ιστορία της πόλης – Η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει τον τοπικό και περιφερειακό τύπο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του την επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Εδεσσαϊκή» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/9) στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Αντιπεριφερειάρχης απένειμε τιμητική πλακέτα στον εκδότη της εφημερίδας κ. Στέφανο Βαγουρδή, τιμώντας τον για την συνολική προσφορά της εφημερίδας και του εκδοτικού συγκροτήματος στην τοπική κοινωνία και οικονομία.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε έντονα συγκινησιακό κλίμα με τοποθετήσεις από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ομιλία του εκδότη ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σχέση με τους συνεργάτες του και με τους αναγνώστες που στηρίζουν την εφημερίδα και κεντρικούς ομιλητές τους κκ. Φ. Γιαγκιόζη, Α. Παπαγιάννη, Β. Παππά και Κ. Σταλίδη. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αντώνης Ξυλουργίδης.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης:

«Μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι για μία τοπική εφημερίδα να ανταποκριθεί στην αποστολή της, αντέχοντας στον χρόνο και ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό με τα έντυπα εθνικής εμβέλειας.  

Μπορώ να καταλάβω ότι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για την συντακτική ομάδα της «Εδεσσαϊκής» είναι οι πολυάριθμοι αναγνώστες της. Οι άνθρωποι που σταθερά, εδώ και πενήντα χρόνια διαβάζουν με αφοσίωση και πάθος την αγαπημένη τους εβδομαδιαία έκδοση.

Η «Εδεσσαϊκή» είναι η ίδια η ιστορία της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς στην εμπλουτισμένη πολυσέλιδη έκδοσή της περιλαμβάνει πολλές ειδήσεις και επίκαιρα άρθρα για την τοπική ανάπτυξη, την προοπτική και το μέλλον της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η «Εδεσσαϊκή» έχει διεκδικήσει και έχει προβάλλει μέσα από τις σελίδες της την αναγκαιότητα υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Αναφέρω ενδεικτικά την περιφερειακή οδό της Έδεσσας, το Πανεπιστήμιο, την αναβάθμιση των Νοσοκομείων, τις αστικές αναπλάσεις και τόσα άλλα. Πολλές φορές μάλιστα, με κομβικής σημασίας άρθρα της, κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου σε περιπτώσεις έργων που παρουσιάζουν καθυστερήσεις ή οι προδιαγραφές υλοποίησής τους επιδέχονται βελτίωση.

Η καθημερινότητα του πολίτη και η ποιότητα ζωής των κατοίκων αποτελούν το κύριο ενδιαφέρον των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Σε συνδυασμό και με τις καθημερινές εφημερίδες «Πρωινή» και «Γιαννιτσά» του εκδοτικού συγκροτήματος Βαγουρδή, υπάρχει μία συνεχής καταγραφή των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν και, σε κάποιες περιπτώσεις, ταλαιπωρούν την τοπική κοινωνία. Οι εφημερίδες έχουν μία πολύτιμη συμβολή ως καθημερινός σύμβουλος των τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και ως μοχλός άσκησης πίεσης προς τις κεντρικές υπηρεσίες και την κυβέρνηση, για την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής και των αναπτυξιακών δεδομένων της Πέλλας.


Η «Εδεσσαϊκή» έχει μία μοναδική συμβολή στην προβολή και διαφύλαξη του τοπικού πολιτισμού. Για την ακρίβεια, με τις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια και με άλλες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που αναλαμβάνει, ουσιαστικά συμμετέχει στη διαμόρφωση της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού.


Μέσα από τις στήλες των αείμνηστων Γιάννη Τσορμπατζόγλου, Νίκου Σιδηρόπουλου, Τάσου Σαμαρτζή και Λάμπη Γερεμτζέ, όπως και του ιστορικού Κωνσταντίνου Σταλίδη, του έγκριτου δημοσιογράφου Άρη Παπαγιάννη, του αθλητικογράφου Χριστόδουλου Πετσινάρη και πολλών άλλων συνεργατών της ξαναζούμε την ιστορία της περιοχής και ενημερωνόμαστε για πολλές άγνωστες ή με διαφορετικό νόημα πτυχές της.

Οι αθλητικές σελίδες της «Εδεσσαϊκής», όπως και τα πολύ αξιόλογα ιστορικά αφιερώματα που συνηθίζει να παρουσιάζει, δείχνουν το ειλικρινές ενδιαφέρον της εφημερίδας για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος στην περιοχή μας. Η προσωπική αγάπη του Μάκη Βαγουρδή για τον αθλητισμό και τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, νομίζω ότι λειτουργεί καταλυτικά στην δημιουργία πολύ αξιόλογου υλικού και ερμηνευτικών σχολίων για την ενημέρωση των φιλάθλων. Ο Μάκης βέβαια έχει κι άλλες κρυμμένες αρετές και διακατέχεται από πραγματική αγωνία για την αναπτυξιακή προοπτική της Πέλλας. Πολλές φορές συζητά μαζί μου για το οδικό δίκτυο της περιοχής, προτείνοντας μάλιστα τις δικές του λύσεις, με βάση την μεγάλη εμπειρία του από διαδρομές σ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο των επιχειρηματικών συνεργασιών του εκδοτικού συγκροτήματος.

Η «Εδεσσαϊκή» είναι μία ανοικτή σε νέες ιδέες εφημερίδα που πιστεύω ότι αποτελεί πρότυπο ποιότητας για όλους όσους θέλουν να έχουν μία αξιόπιστη, έγκυρη και επαγγελματική σχέση με τον τοπικό τύπο. Μέσα από τις στήλες της προσφέρει ανιδιοτελώς «βήμα» σε κάθε νέο επιστήμονα, επαγγελματία, καλλιτέχνη, κάθε έναν που ασχολείται δημιουργικά ή μπορεί να έχει μία θετική συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου. Οι συνεντεύξεις της Μαρίας Βαγουρδή, αποτελούν μία εξαιρετική δημοσιογραφική δουλειά, με ισχυρό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πολλούς νέους ανθρώπους και να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και υπηρεσίες τους με κοινό όφελος. Ταυτόχρονα, τα κείμενα στηρίζουν την τοπική αγορά και αναπτύσσουν εποικοδομητικές σχέσεις συνεργασίας και συνέργειας μεταξύ των επιχειρηματιών και κατοίκων.

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε όλο το εύρος τους και πραγματικά κινητοποιούν και ζωντανεύουν την τοπική κοινωνία σ’ όλους τους τομείς. Η στήλη «Λίγο απ’ όλα, μέσα σ’ όλα» για παράδειγμα, από την κα. Σούλα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ξεχωριστή παράδοση, συνδυάζοντας την ελληνική κουζίνα με την υγιεινή διατροφή.

Άλλες στήλες προβάλλουν τις τοπικές τέχνες και πολιτισμό ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς ενημερώνουν μ’ έναν αποδοτικό τρόπο για το έργο τους.

Η «Εδεσσαϊκή» έχει πολλούς φανατικούς φίλους και διατηρεί στενούς δεσμούς με τις Εδεσσαϊκές παροικίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί μία ανοικτή γέφυρα επικοινωνίας και τροφοδοτεί συνεχώς την αγάπη των απανταχού «Εδεσσαίων» για την πόλη που έθρεψε τα παιδικά τους όνειρα πριν ανοίξουν τα φτερά τους για άλλους τόπους.

Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό η σημαντική συμβολή του εκδοτικού συγκροτήματος στην τοπική πραγματική οικονομία. Με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που κατάφερε να δημιουργήσει το συγκρότημα Βαγουρδή, εκτός από το κομμάτι της ενημέρωσης, αναλαμβάνει πολλές εκδοτικές υπηρεσίες, προσφέροντας δουλειά σε πολλές οικογένειες και σημαντικό εισόδημα σε τοπικούς προμηθευτές και συνεργάτες. Οι λόγοι που τιμούμε σήμερα τον Στέφανο Βαγουρδή, έναν από τους πιο εργατικούς και δημιουργικούς ανθρώπους της Πέλλας, είναι πολλοί. Τιμούμε την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά πάνω από όλα τιμούμε το παράδειγμά του και το ήθος του. Του ακούραστου επαγγελματία-επιχειρηματία που δεν το βάζει κάτω στα δύσκολα, δουλεύει συστηματικά και προγραμματισμένα, αξιοποιεί πλήρως και αναπτύσσει τους συνεργάτες του.  

Νομίζω ότι ο Στέφανος Βαγουρδής και οι άνθρωποι του εκδοτικού συγκροτήματος θα συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους. Έχουν πολλά ακόμη να προσφέρουν. Το τοπίο της ενημέρωσης αλλάζει, με τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας να αυξάνουν συνεχώς το μερίδιό τους. Πιστεύω ότι το εκδοτικό συγκρότημα Βαγουρδή μπορεί να έχει μία σημαντική συμβολή και σ’ αυτόν τον τομέα. Είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει άφοβα και με καινοτομίες στην ηλεκτρονική εποχή, με την δέουσα προσοχή και μετά από κατάλληλη προετοιμασία που συνοδεύουν όλες τις επιχειρηματικές του κινήσεις.


Η τοπική κοινωνία οφείλει πολλά στην «Εδεσσαϊκή» και στους συντελεστές της. Απευθύνω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την εκδοτική ομάδα. Τα μέσα ενημέρωσης είναι οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...