Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

"ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ" ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.





1ο Γυμνάσιο Αριδαίας
Το  1Ο Γυμνάσιο Αριδαίας , με Διευθυντή τον κ. Μπίνο Δημήτρη  και την  Υπεύθυνη του  Κέντρου Συμβουλευτικής –Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π)   της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μελίνα Αλμπάνη  ,  διοργάνωσε και υλοποίησε στα πλαίσια της Συμβουλευτικής - Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που εφαρμόζεται στη Γ΄ τάξη  την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 Ημερίδα  με τίτλο   «Ημέρα Επαγγελμάτων»,  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων  και το Σύλλογο Γονέων –Κηδεμόνων.
Οι «Ημέρες Επαγγελμάτων» καθώς  επίσης και οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» βασίζονται σε Υπουργικές Αποφάσεις και σκοπό έχουν να υποστηρίξουν τους μαθητές στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους . Για το λόγο αυτό και μετά από επιθυμία των  μαθητών– δίδεται λίστα επαγγελματιών που προτείνουν οι μαθητές - προσκαλούνται επαγγελματίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι επαγγελματίες παρουσιάζουν στους μαθητές την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία . Στα σχολεία που  πραγματοποιείται λειτουργεί θετικά στην εφαρμογή των στόχων του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής διαδικασίας.
Για την υλοποίηση αυτής της Ημερίδας κλήθηκαν να διδάξουν στα τέσσερα (4) τμήματα της Γ΄ τάξης και για τέσσερις διδακτικές ώρες ο καθένας οι παρακάτω επαγγελματίες της τοπικής μας κοινωνίας : κ. Γεραντζή Διαλεχτή Ψυχολόγος, κ. Γκλαβάκης Ιωάννης Γεωπόνος πρώην Ευροβουλευτής, κ. Χατζηδημητρίου Αθανάσιος Ιατρός πρώην δήμαρχος Αριδαίας , κ. Χατζηπαντελιάδης Παντελής Ηλεκτρονικός – Έμπορος. 
Η εμπειρία που αποκόμισαν και οι δύο πλευρές είναι σημαντική . Στα παιδιά δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν για επαγγέλματα , να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις, οι οποίες στο μέλλον ενδεχόμενα να διαμορφώσουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.  Από την άλλη πλευρά οι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους μαθητές για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι μαθητές οι οποίοι  συμμετείχαν ενεργά στην πρωτόγνωρη  διαδικασία διατύπωσαν ουσιαστικές ερωτήσεις , εξέφρασαν απορίες , εξέφρασαν την ανησυχία αλλά και την αγωνία τους για το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον που τους περιμένει.
Αξίζει να ευχαριστήσουμε δημόσια τους προσκεκλημένους επαγγελματίες  που άμεσα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, άφησαν τις υποχρεώσεις τους και αφιλοκερδώς υποστήριξαν την εκδήλωση. Συγκεκριμένα  τους : κ. κ Γεραντζή Διαλεχτή Ψυχολόγο, Γκλαβάκη Γιάννη Γεωπόνο. Χατζηδημητρίου Αθανάσιο Ιατρό και Χατζηπαντελιάδη Παντελή Ηλεκτρονικό -  Έμπορο. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...