Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η ΒΑΣΚΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΕΤΑ" ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ

Κλείνει το κεφάλαιο της ΕΤΑ -Η βασκική οργάνωση κατέστρεψε τον εξοπλισμό της

Ενα αιματηρό και βίαιο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της Ισπανίας κλείνει. Η ΕΤΑ, μετά από δράση περίπου 40 ετών προχωρά στον αφοπλισμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί, βάζοντας τέλος στον ένοπλο αγώνα της. 

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι έχει καταστρέψει τις «υλικοτεχνικές και λειτουργικές δομές» με τις οποίες έκανε τις ένοπλες ενέργειές της, σε μια κίνηση που θεωρείται ένα ακόμη βήμα προς τον πλήρη αφοπλισμό της, ανέφερε στην κυριακάτικη έκδοση της μια βασκική εφημερίδα προσκείμενη στο αυτονομιστικό κίνημα.

Η βασκική εφημερίδα Gara, γράφει ότι η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να μετατρέψει «μια ένοπλη σύγκρουση σε μια δημοκρατική αντιπαράθεση». Η ETA είναι πίσω από δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες, με τον τραγικό απολογισμό που αφήνει πίσω της να αποτελεί μία λίστα 829 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των επιχειρήσεών της. Η αυτονομιστική οργάνωση ανακοίνωσε επισήμως στις 20 Οκτωβρίου του 2011 το τέλος της ένοπλης δράσης της, αλλά χωρίς να προχωρά στη διάλυση των δομών της. Από τότε η ΕΤΑ έχει δεσμευτεί να θέσει «εκτός λειτουργίας» το οπλοστάσιό της.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...