Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΔΒΜ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



           Έληξε με επιτυχία το τμήμα Θεατρικού Εργαστηρίου του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ στην Πολυκάρπη. Ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο Πολυκάρπης που φιλοξένησε το πρόγραμμα, τον κο Καγλάτη Κωνσταντίνο, υπευθυνο της θεατρικής ομάδας του συλλόγου, για την οργάνωση του τμήματος, την εκπαιδεύτριά μας θεατρολόγο κα Χατζηλιάδου Αναστασία, που πηγαινοερχόταν από τα Γιαννιτσά για τις ανάγκες του τμήματος για την άψογη συνεργασία, καθώς και τους εκπαιδευόμενους ΚΑΓΛΑΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΓΛΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΜΠΑΪΡΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΜΠΟΣΝΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΠΕΡΧΑΝΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΤΑΛΑΚΟΥΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΤΕΜΙΡΤΖΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, που έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετοχή, θυσιάζοντας μάλιστα τα Σάββατά τους.
           Οι εκπαιδευόμενοι ενεπλάκησαν με βιωματικό τρόπο σε ασκήσεις λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, συνενοχής, εμπιστοσύνης, αυτοσχεδιασμού, χαλάρωσης και αναπνοής, που είχαν να κάνουν με την ανάπτυξη τόσο της ομάδας όσο και του κάθε εκπαιδευόμενου ξεχωριστά όσον αφορά πάντα στην θεατρική έκφραση, ενώ πραγματοποίησαν αναγνώσεις θεατρικών κειμένων που συνοδεύονταν από δραματολογική ανάλυση. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να επικεντρωθούν σ’ ένα συγκεκριμένο θεατρικό έργο, στο οποιο και έγιναν αυτοσχεδιασμοί, σκηνοθετικές προσεγγίσεις, αλλά και εργασία για τους χαρακτήρες του κειμένου.
           Απο την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε 2 νέα θεατρικά προγράμματα. Εκτός από το Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση), προστίθεται στον κατάλογο των προγραμάτων του Κέντρου δια βίου μάθησης το πρόγραμμα: Τοπική κοινότητα μάθησης - Λέσχη θεάτρου και το πρόγραμμα Θεατρολογία.
            Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, όπου προσφέρονται δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2013, από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Προσεχώς θα ακολουθήσει δελτιο τύπου με τα τμήματα που ολοκληρώθηκαν φέτος, καθώς και με λεπτομέρειες για τη λειτουργία των προγραμμάτων μας κατα τη νέα εκπαιδευτική περίοδο.
           Περισσότερες πληροφορίες :
·       ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265,
           e-mail: kdvm10@gmail.com
           Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία τηλ.            6932071906, email: fanimaria@hotmail.com
           Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793


·       Δήμο; Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο) Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, email: social@0598.syzefxis.gov.gr








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...