Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PROJECT ZERO;

Τι είναι το Project Zero

Μια νέα πρωτοβουλία της Google ονόματι Project Zero για ένα «καθαρό» από ιούς Ιnternet κάνει αυτές τις μέρες τον γύρο του Διαδικτύου.
   Ο ιντερνετικός κολοσσός, με μέθοδο που πρόσφατα είδαμε να ακολουθείται και από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., προσέλαβε ένα team από χάκερ οι οποίοι, όπως αναφέρει το «Wired», θα αφιερώνουν το 100% του χρόνου τους στη βελτίωση της ασφάλειας του Ιnternet.
   Στην ανακοίνωση της Google για τη δημιουργία της «ομάδας κρούσης» του Project Zero, ο ιθύνων της, Chris Evans, τονίζει ότι «θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι ένας εγκληματίας ή ένας υποστηριζόμενος από κρατικές μυστικές υπηρεσίες παράγων μπορεί να μας παρακολουθεί ή να μολύνει τους υπολογιστές μας με ιούς».
   Σκοπός της ομάδας είναι να εντοπίζει και να εξουδετερώνει τα πιο ύπουλα κενά ασφαλείας, όχι μόνο στο λογισμικό που ανήκει στην Google αλλά και σε όλα τα software παγκοσμίως, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές της στα επονομαζόμενα και «zero-day» τρωτά σημεία του Διαδικτύου, όπως το Heartbleed. Δηλαδή, σε αυτά που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου και τα έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα και μυστικές υπηρεσίες για την παρακολούθηση πολιτών.
   Τo team, που βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση, έχει «στρατολογήσει», ως intern, και έναν από τους πιο γνωστούς χάκερ παγκοσμίως, τον GeoHotz, τον άνθρωπο που κυνήγησαν ανελέητα εταιρείες όπως η Apple και η Sony, αφού υπήρξε ο πρώτος που έσπασε τα κενά ασφαλείας του iPhone και του Playstation, ανοίγοντας τον δρόμο για ξεκλείδωτες συσκευές. Όταν o ίδιος «έσπασε» την ασφάλεια του Android, η Google, στην οποία ανήκει το λογισμικό, τον επιβράβευσε με 150.000 δολάρια και τον προσέλαβε ως σύμβουλο ασφαλείας.
   Οι κανονισμοί της ομάδας του Project Zero αναφέρουν ότι κάθε φορά που εντοπίζεται ένα επικίνδυνο bug η ομάδα θα το αναφέρει στην εταιρεία που αναπτύσσει και προμηθεύει το λογισμικό. Παράλληλα, θα καταγράφεται σε μια δημόσια βάση δεδομένων, ώστε οι υπεύθυνοι ασφαλείας από όλο τον κόσμο να μπορούν να το αναγνωρίζουν εύκολα και γρήγορα όταν εντοπίζεται ύποπτη δραστηριότητα στα λογισμικά ή τα sites τους.
   «Οι χρήστες δικαιούνται να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι κάθε κενό ασφαλείας εκεί έξω μπορεί να εισβάλει στην ιδιωτική τους ζωή, απλώς και μόνο επειδή επισκέφθηκαν ένα site» τονίζει η ανακοίνωση της Google.




Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...