Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΥΤΕΥΤΗΚΕ ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΣΕ 110 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Eνα δάσος μόλις φυτεύτηκε και θα κοπεί σε 110 χρόνια για να δώσει χαρτί για μια σειρά βιβλίων κορυφαίων συγγραφέων

Ενα μεγάλο και κυρίως εξαιρετικό μακρύ στη διαδικασία υλοποίησής του σχέδιο δημόσιας τέχνης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νορβηγία προσελκύοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον: Η εικαστικός Katie Paterson φύτεψε 1.000 δέντρα έξω από το Οσλο. Θα ζήσουν μέχρι το 2114 και μετά θα γίνουν σελίδες για ένα σπάνιο βιβλίο που τώρα γράφεται από τους σημαντικότερους συγγραφείς του αιώνα.

Το έργο της Paterson ονομάζεται εύλογα Future Library (βιβλιοθήκη του μέλλοντος) και προβλέπει ότι τα 1.000 δέντρα που φύτεψε θα κοπούν το 2114 προκειμένου να γίνουν χαρτί για να τυπώσουν μια ανθολογία από βιβλία. Η πρώτη συγγραφέας που συμφώνησε να γράψει ένα έργο ειδικά για αυτή τη βιβλιοθήκη του μέλλοντος είναι η θρυλική Μάργκαρετ Ατγουντ – η οποία μάλιστα έρχεται στην Αθήνα στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
(Η Katie Paterson)
Την είδηση ανακοίνωσε η γκαλερί James Cohan στην οποία ανήκει η Paterosn. Στη δήλωσή της η Atwood αναφέρει: «Νιώθω τιμή και χαρά που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Αυτό το project, τουλάχιστον πιστεύει πως οι άνθρωποι θα βρίσκονται ακόμα στη γη τα επόμενα εκατό χρόνια!»


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...