Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η μεγαλύτερη πορεία για την κλιματική αλλαγή -Ο κόσμος στους δρόμους για τον πλα

Ο πλανήτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και πάνω από 100.000 άνθρωποι αναμένεται να επιχειρήσουν να ακουστεί πιο δυνατά αυτό το SOS που εκπέμπει η Γη. Τόσοι αναμένεται να πάρουν μέρος σε διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής την Κυριακή στη Νέα Υόρκη. 

Αίτημά τους, η άμεση δράση ενόψει μιας συνόδου κορυφής στον ΟΗΕ και η διαδήλωση στο Μανχάταν που περιγράφεται ως η μεγαλύτερη πορεία για το κλίμα στην ιστορία, θα γίνει δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση περισσοτέρων από 120 παγκοσμίων ηγετών για το θέμα. 

Η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ έχει στόχο να ενισχύσει πολιτικά την προσπάθεια για να υιοθετηθεί στα τέλη του 2015 στο Παρίσι μια συνολική συμφωνία για μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Την πορεία οργανώνουν περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις, συνδικάτα, θρησκευτικές ομάδες, σχολεία, οργανώσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη και περιβαλλοντικές οργανώσεις για να ζητηθεί η ανάληψη άμεσης δράσης εναντίον της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβανομένου του τερματισμού της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Ανάλογες πορείες έχουν προγραμματιστεί σε 159 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ μαζί με τους διαδηλωτές στους δρόμους της Νέας Υόρκης θα βρεθεί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να «ενώσει τα χέρια του μ' αυτούς που διαδηλώνουν για να αναληφθεί δράση για το κλίμα». 

Επειτα από ενός λεπτού σιγή, στις 13:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας), 32 φιλαρμονικές, καμπάνες εκκλησιών σε όλη την πόλη και τύμπανα, καμπάνες και σφυρίχτρες των διαδηλωτών θα «σημάνουν ένα συναγερμό για κλιματική δράση».



ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...