Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ Γ.Ν.ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ Κ.Υ.ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ



   Περιοδεία  ενάντια στην υποβάθμιση της Υγείας και για την επιτυχία της Πανελλαδικής- Πανεργα- τικής Απεργίας στις 27 Νοέμβρη πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΠΑΜΕ  στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας και στα Κέντρα Υγείας Αριδαίας & Σκύδρας.
    Συζήτησαν με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και με ασθενείς και τους συνο-δούς τους για την τραγική κατάσταση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τις μεγάλες ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, τα κενά σε ειδικότητες, τις απαράδεκτες ελλείψεις σε ιατρικό υλικό και εξοπλισμό,το κλείσιμο τμημάτων με την «οδύσσεια» ασθενών και συγγενών σε μακρινά Νοσοκομεία ή τον δαπανηρό ιδιωτικό τομέα.
     Το ΠΑΜΕ κάλεσε όλους να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους, απαιτώντας από την Πολιτεία  :
   Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων.
   Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις. Χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειές τους.
   Ανάπτυξη δημόσιων και δωρεάν Κέντρων Υγείας στα χωριά και στο δήμο, που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο. Θα παρέχουν δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους με προσανατολισμό την πρόληψη. (Κανένα χωριό χωρίς αγροτικό γιατρό, να μην υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια για τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων.
   Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητά τους, με βάση την επιστημονική γνώση του γιατρού.
   Κρατική χρηματοδότηση για την παροχή των υπηρεσιών (καθαριότητα, μαγείρεμα κ.λπ.), του "Βοήθεια στο σπίτι" σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, δωρεάν, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.
   Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και του ΕΟΠΥΥ, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για την επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών.
   Να καταργηθεί ο περιορισμένος αριθμός των εξετάσεων στο νοσοκομείο στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.
   Κανένα χωριό χωρίς αγροτικό γιατρό, να μην υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια για τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων.


      Κάλεσαν όλους να κάνουν το πρώτο αγωνιστικό βήμα διεκδίκησης των παραπάνω αιτημάτων συμμετέχοντας στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Πέλλα την ίδια μέρα στις 11 π.μ. στην ΕΔΕΣΣΑ στους «Μ.Καταρράκτες» & στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( πεζόδρομος ).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...