Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΟ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ EBOLA

Φάρμακο κατά του ιού-Ανάρπαστο το αίμα του γιατρού που ξεπέρασε τον Ebola
Ο Kent Brantly δηλώνει πως δεν θα σταματήσει να δίνει το αίμα του για όσο χρειαστεί
Ο Αμερικανός γιατρός, Kent Brantly, ήταν το πρώτο άτομο που γιατρεύτηκε στις ΗΠΑ, ενώ είχε νοσήσει από τον ιό Ebola. Λίγο μετά άλλος ένας γιατρός μολύνθηκε από τον ιό, με τον Brantly να καλείται να βοηθήσει.Ο έτερος γιατρός, Rick Sacra, ήταν και αυτός πλέον ασθενής του Ebola, με τον Brantly να δηλώνει ότι θα έδινε και το δεξί του χέρι για να βοηθήσει τον συνάδελφό του.
Ο 33χρονος γιατρός κόλλησε Ebola ενώ βρισκόταν στη Λιβερία, επέστρεψε στις ΗΠΑ και ανάρρωσε στο νοσοκομείο Emory της Ατλάντα. Τώρα, θεραπευμένος ποια, δηλώνει πως νέα του αποστολή είναι να αφυπνήσει τον κόσμο για την έξαρση του ιού που έχει μολύνει πάνω από 13.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, σκοτώνοντας σχεδόν 5.000.
«Αν ήμουν στην Λιβερία θα μπορούσα να σώσω 50 ασθενείς με Ebola, ενώ εδώ, το μήνυμά μου μπορεί να σώσει εκατοντάδες», δηλώνει.
Ο Brantly κάνει και κάτι άλλο, δίνει το αίμα του ως αντιβιοτικό σε ασθενείς με Ebola, αφού θεωρείται πως η χρήση του αίματος ασθενούς που έχει ξεπεράσει τον ιό, λειτουργεί σαν φάρμακο. Ο επιζών, αναπτύσσει φυσικά αντιβιοτικά που βοηθούν στην θεραπεία από τον ιό.
Ετσι το αίμα αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιους να καταπολεμήσουν την ασθένεια.
Το αίμα του πήρε και ο Sacra. Λίγο μετά, ενώ ο Brantly οδηγούσε, τον πήρε τηλέφωνο ο Ashoka Mukpo, κάμεραμαν του NBC για να του πει ότι είχε και αυτός μολυνθεί από τον Ebola και το αίμα του ταίριαζε με αυτό του Brantly (Α+).
Ο Brantly σταμάτησε το αυτοκίνητό του στο Kansas City, του Μιζούρι, πήγε σε μία τράπεζα αίματος, έδωσε αίμα και το έστειλε στον Ashoka Mukpo, ενώ αργότερα η νοσοκόμα Nina Pham από το Dallas ζήτησε να επαναληφθεί η διαδικασία.
Ο Brantly δηλώνει πως δεν θα σταματήσει να δίνει το αίμα του, όσο χρειαστεί. 


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...