Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΑΓΚΑ



Γιάννης Σκαραγκάς
Ο ουρανός που ονειρεύτηκες
Μυθιστόρημα


Ο Έντι, ένας συγγραφέας, βρίσκεται μετά από ατύχημα απομονωμένος σ’ ένα ερημικό πανδοχείο στο Μεξικό, κοντά στην Τιχουάνα. Η Χουλιέτα τον βοηθά να ξαναπιάσει το νήμα της ζωής του. Τι κρύβουν, όμως, τα κενά μνήμης του; Ποια είναι η σχέση του με τη γοητευτική κοπέλα και τους υπόλοιπους ενοίκους του πανδοχείου;

Παγιδευμένοι από μια καταιγίδα, οι χαρακτήρες βυθίζονται σε μια σειρά από σκοτεινά μυστικά και επώδυνες αποκαλύψεις. Εκδίκηση και συγχώρεση, χαμένες ευκαιρίες και ξανακερδισμένες ζωές στροβιλίζονται σε μια αριστοτεχνική αφήγηση με αναπάντεχες ανατροπές και δραματικό βάθος.


Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά της Ιρλανδίας και της Ολλανδίας. Ο ουρανός που ονειρεύτηκες μεταφέρθηκε στο θέατρο στη Νέα Υόρκη το 2009, με τίτλο Prime Numbers, υποψήφιο για τα New York Innovative Theatre Awards, στην κατηγορία πρωτότυπου αμερικανικού έργου.


Βιογραφικό:

O Γιάννης Σκαραγκάς είναι συγγραφέας και σεναριογράφος. Στο πρώτο του μυθιστόρημα, Επιφάνεια (2002), βασίστηκε μια από τις πιο ανατρεπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Ακολούθησαν Η πατρίδα της αφής και Το αινιγματικό βλέμμα του αγγέλου. Ως σεναριογράφος συνεργάστηκε από το 2000 με την ιδιωτική τηλεόραση και με εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών. Γράφοντας τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, διηγήματά του δημοσιεύονται κατά καιρούς σε ξένα λογοτεχνικά περιοδικά, όπως τα World Literature Today, Midnight Circus, Oak Bend Review κ.ά. Έχει τιμηθεί από τα ιδρύματα Fulbright και Ledig-Rowohlt. Συνεργάζεται με το λογοτεχνικό περιοδικό Εντευκτήριο.


 ISBN: 978-960-218-980-1
σελ. 264, τιμή: 1
Εκδόσεις Κριτική

Εκδόσεις Κριτική
Κεντρική διάθεση: Νευροκοπίου 8, Γκάζι /

τηλ. 2108211470, 2108211811/ www.kritiki.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...