Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ



Δύο εξαιρετικά σκληρές, συγκλονιστικές φωτογραφίες απ' τη μαζική δολοφονία φοιτητών στην Κένυα Η παγκόσμια κοινότητα σοκαρισμένη ζητά να δοθεί τέλος στη δράση των εξτρεμιστών. 

Η σομαλική ισλαμική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα και είναι υπεύθυνη για την πολύνεκρη επίθεση της Πέμπτης σε κενυατικό πανεπιστήμιο (απ' όπου και οι δύο φωτογραφίες), απείλησε σήμερα την Κένυα με νέες αιματηρές επιθέσεις.

   Όπως αναφέρει το Al Jazeera, σε δήλωσή της η οργάνωση απειλεί ότι οι πόλεις στην Κένυα θα γίνουν «κόκκινες από το αίμα», σημειώνοντας ότι κανένα μέτρο προφύλαξης δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Κενυατών, να ματαιώσει μια νέα επίθεση ή να αποτρέψει ένα άλλο λουτρό αίματος. 


Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ένοπλοι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ πραγματοποίησαν επιδρομή την Πέμπτη σε πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, όπου κυνήγησαν και σκότωσαν φοιτητές. Συνολικά 148 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

   Η οργάνωση δήλωσε πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την παρουσία της Κένυας στη Σομαλία και την κακομεταχείριση μουσουλμάνων μέσα στη χώρα. Η Αλ Σεμπάμπ υπόσχεται τώρα έναν μακρύ και φρικτό πόλεμο. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...