Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΟΣ "ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ" ΠΗΡΕ 1.5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Γερμανός... «μπαταχτσής»: Πήρε 1,5 εκατ. ευρώ παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη [έγγραφα]
Συμβαίνει και με άλλους, αλλά στην ίδια... χώρα. Πολίτης φαγε 1,5 εκατ. ευρώ σε παράνομες επιδοτήσεις για να μετατρέψει αγρούς σε δάση στην Κρήτη, όμως αυτή τη φορά δεν ήταν Ελληνας, αλλά... Γερμανός.
Το candianews.gr, παρουσιάζει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ένας Γερμανός εισέπραξε παράνομα 1,5 εκατ. ευρώ από 5 αιτήσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Δάσωσης Γεωργικών Εργων» που εφαρμόστηκε και στο νησί.
Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, δήλωσε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου τις οποίες στόχευε να μετατρέψει σε δάσος.
Χρημαοτοτήθηκε για το 80% της επένδυσης, λαμβάνοντας τμηματικά τα χρήματα, από το 1997 έως το 2011.
Στους ελέγχους που του έγιναν το 2012 που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα οι δασικές εκτάσεις δεν βρέθηκαν ή δεν βρέθηκαν τέτοιες που να δικαιολογούν την είσπραξη του 1,5 εκατ. ευρώ.
Από τις αρχές του 2013 η διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου άρχισε να ζητάει την επιστροφή των χρημάτων και με αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης του καταλογίστηκαν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και του ζητήθηκαν πίσω. Συνολικά 1.495.055.
Πάντως, το candianews, σημειώνει ότι παραμένει άγνωστο αν το ποσό πληρώθηκε ολόκληρο ή μέρος του.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...