Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΔΙΝΕ "ΔΩΡΑΚΙΑ" 20.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ

Φαρμακευτική έδινε «δωράκια» 20.000 ευρώ σε γιατρούς για να συνταγογραφούν τα σκευάσματά της

Ποινική δίωξη σε βάρος 4 εκπροσώπων της Μπάγιερ ΕΛΛΑΣ για ενεργητική δωροδοκία από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου ασκήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε το τμήμα της διαφθοράς υπό την κ. Ελένη Ράικου.
Δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος ενός ακόμη υπαλλήλου της ίδιας εταιρίας για άμεση συνέργεια στο αδίκημα αλλά και σε βάρος δύο νομίμων εκπροσώπων δύο ακόμη ελληνικών εταιριών.
Η έρευνα άνοιξε μετά από καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η Μπαγιερ Ελλάς με υπάλληλους της αλλά και με τη συνδρομή άλλων εταιριών δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου να συνταγογραφούν τα δικά της σκευάσματα με αντάλλαγμα είτε χρηματικά ποσά είτε άλλους είδους δώρα, όπως ταξίδια κλπ
Αντίστοιχη έρευνα γινόταν και στην εισαγγελία διαφθοράς της Κολωνίας στη Γερμανία όπου εμφανίστηκε Έλληνες υπήκοος και ανοίγοντας το...στόμα του, αυτο-ενοχοποίηθηκε λέγοντας ότι  από το 2005 ως το 2008 ως εντολοδόχος της Μπαγιερ ΕΛΛΑΣ είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια ύψους δυο εκατ. Ευρώ. Μάλιστα στην κατάθεσή του στη Γερμανία υποστήριξε ότι στην Ελλάδα “λαδώθηκαν” περίπου 800 γιατροί. Αμέσως μετά τις καταγγελίες στην Γερμανία, έγινε έρευνα και απο το ΣΔΟΕ, ανοίχτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, έγιναν έφοδοι στα γραφεία της εταιρίας και επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες.
 Τα δώρα κυμαίνονταν από 1000 ευρώ και έφταναν ως τις 20.000 ευρώ, προκειμένου να συνταγογραφούνται φάρμακα ή να γίνονταν παραγγελίες φαρμάκων για τα νοσοκομεία από την εταιρία. Η έρευνα διαπίστωσε περίπτωση με γιατρό ο οποίος χορηγούσε σκεύασμα με παλιά δραστική ουσία και μάλιστα ενέσιμη, ενώ για την ίδια ασθένεια υπήρχε φάρμακο που χορηγείται από το στόμα.
Στην Αττική η έρευνα εντόπισε μόνο 43 γιατρούς, οι οποίοι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά γιατί τα χρηματικά ποσά  που έχουν λάβει είναι μικρά και ως εκ τούτου τα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...