Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ



Αναστάτωση και αγωνία έχει προκληθεί στους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, καθώς στα ειδοποιητήρια πληρωμών των εισφορών τους, που έφτασαν και λήγουν στις 30/6/2015, υπάρχει ένα μήνυμα προς αυτούς, που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.

Σύμφωνα λοιπόν με το μήνυμα αυτό, αναγράφεται ρητά ότι:
"....από  1/7/2015 για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής των εισφορών, η κύρια  μή ρυθμισμένη οφειλή επιβαρύνεται με επιτόκιο 8.05% του Ν 4152/2013..."

Μέχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ είχαν την δυνατότητα είτε να πληρώσουν το ένα εξάμηνο, στα μέσα της χρονιάς, είτε τα δυο εξάμηνα συγκεντρωτικά στο τέλος της.
Μεσούσης της κρίσης η οποία μαστίζει και τους αγρότες, η κάθε οικογένεια έκανε τον προγραμματισμό της και με γνώμονα τα έσοδα από τις παραγωγές της, εξοφλούσε και τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τον οργανισμό, χωρίς φυσικά τόκους και προσαυξήσεις.
Με την συγκεκριμένη παράγραφο, αν κάποιος ασφαλισμένος της κατηγορίας 03 είχε να πληρώσει τα δυο εξάμηνα στο τέλος της χρονιάς 953.70 (Α ΕΞ 476.85+Β ΕΞ 476.85), τώρα με την άδικη και τοκογλυφική ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλει 1183.70, δηλαδή  επιπλέον 230 ευρώ (476.85Χ8.05%Χ6 ).

Είναι μια τεράστια και άκρως εξοντωτική για τις αγροτικές οικογένειες ρύθμιση, η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους απεχθείς δανειστές της πατρίδας μας, τους οποίους με σθένος αντιμετωπίζει η κυβέρνησή μας, έχοντας στο πλευρό της μεγάλο πλειοψηφικό μέρος του λαού.
Θα πρέπει λοιπόν το θέμα που ταλανίζει τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ να διορθωθεί άμεσα και να ακυρωθεί, γιατί ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του και η κάθε οικογένεια υπολογίζει και το τελευταίο ευρώ της, στην προσπάθεια να είναι συνεπής προς τις ήδη δυσβάσταχτες υποχρεώσεις προς το κράτος.

Καλούνται επίσης οι βουλευτές του νομού μας, ενός κατά κύριο λόγο αγροτικού νομού, με εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες, να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...