Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΣΤΥΛΟ"

«Πόλεμος» Ελενας Ακρίτα με Αρχιμανδρίτη για τα «αγιασμένα στυλό» [εικόνα]
ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
«Πόλεμος» Ελενας Ακρίτα με Αρχιμανδρίτη για τα «αγιασμένα στυλό»
Η εικόνα με τα «αγιασμένα στυλό» στην πρεμιέρα των πανελληνίων είχε κάνει τον γύρο Διαδικτύου και είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η Ελενα Ακρίτα είχε γράψει ένα κείμενο στα «ΝΕΑ», ενώ  είχε σχολιάσει και το περιστατικό στο Facebook σημειώνοντας«Εκανε τον γύρο του κόζμου και του άτιμου ντουνιά η φωτό που 18χρονα παιδιά συνωστίζονται στην εκκλησία για να προμηθευτούν τα αγιασμένα στυλό. Γελάει του πλανήτη το πικραμένο χείλι με τις πομπές μας. Βλέπεις την εικόνα κι αναρωτιέσαι:Αυτά τα νέα παιδιά έχουν διακτινιστεί από άλλον πλανήτη; Αυτά τα νέα παιδιά έχουν σπάσει το φράγμα του χρόνου κι είναι μεταγραφές από τον 19ο αιώνα; Αυτά τα νέα παιδιά τα δίδαξε κάποιος πως το κλειδί για την επιτυχία είναι ένα αγιασμένο στυλό; Πως ένα 18χρονο που μελετάει σκληρά – δεν πιάνει μπάζα μπροστά στο συνομήλικο που κωλοβαράει και παραμονή Πανελληνίων παίρνει το αγιαζμένο και τους κάνει όλους αλοιφή;»
Το σχόλιο αυτό είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση του Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου, ο οποίος είχε διατελέσει και εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής εκκλησίας.
Ο κ. Οικονόμου έστειλε ανοικτή επιστολή προς τη δημοσιογράφο σημειώνοντας «Διάβασα σήμερα (23/5/2015) στα ΝΕΑ το άρθρο σας με τίτλο «Της μάνας τ’ αγιασμένο πληκτρολόγιο». Πόνος και θλίψη με κατέβαλε από την άκριτη κρίση σας επί ενός θέματος το οποίο προσεγγίσατε κατά τα φαινόμενα. Δεν ξέρετε, όμως, ότι τα φαινόμενα απατούν;... Αυτό που σας ενόχλησε, προφανώς, δεν είναι το στυλό. Είναι η ανταπόκριση των παιδιών στο κάλεσμα της μεγάλης τους Μάνας, της Εκκλησίας. Σας πληροφορώ, λοιπόν, (για να χαρείτε) ότι γέμισαν οι Ναοί μας, αυτές τις μέρες, από τα παιδιά των εξετάσεων και τους γονείς τους (Τί ντροπή, Θεέ μου!). Και η ενόχλησή σας είναι τόσο έντονη, ώστε δε διστάζετε να λοιδορήσετε αυτά τα παιδιά, να τα κατατάξετε σε άλλη εποχή, σε άλλο πλανήτη, σε άλλο κόσμο, εσείς που, όπως φαίνεται, έρχεστε με φόρα από την τέταρτη χιλιετία! (ή μήπως από το βαθύτατο χθες!)", ενώ ο ίδιος καταλήγει: "Εν προκειμένω, όμως, αγαπητή μου κ. Ακρίτα, την πατήσατε. Πέσατε στο πηγάδι του βλακώδους λαϊκισμού, που επ’ εσχάτων ευδοκιμεί στην πατρίδα μας, νομίζοντας ότι μπορεί να ξεριζώσει από τις άδολες καρδιές νέων και μεγαλυτέρων την πίστη και την ελπίδα στη βοήθεια του Θεού. Και αυτό δε συνιστά ειδωλολατρία, αγαπητή μου. Συνιστά αληθινή, ουσιαστική και ειρηνική αντίσταση!».
Η Ελενα Ακρίτα δεν άφησε αναπάντητη την επιστολή αυτή και έγραψε σήμερα στο Facebook



Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...